TRAVLE DAGER: Dagene til trebarnspappa Frode Stiansen kan bli så travle at han ikke rekker å trene på kvelden. Derfor bruker han noen av dagene i uka til å løpe til og fra jobben. Foto: Kristin Roset
TRAVLE DAGER: Dagene til trebarnspappa Frode Stiansen kan bli så travle at han ikke rekker å trene på kvelden. Derfor bruker han noen av dagene i uka til å løpe til og fra jobben. Foto: Kristin RosetVis mer

TRENINGSSKOLEN

Ferdig trent på vei til jobben

Legg en plan før du begynner å løpe til jobben. Kroppen er mer våken når du skal hjem, så da kan du presse deg litt mer i motbakkene, anbefaler ekspertene.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Frode Stiansen er trebarnsfar og jobber i Statens vegvesen. Han er en aktiv pappa, men dagene kan bli så travle at han ikke rekker å trene på kvelden. Derfor bruker han noen av dagene i uka på løpende fot, til og fra jobb.

Smetter inn treningen

- Det går som for svært mange av oss i ett etter arbeidstid, så min måte å smette inn treningen på, er å bruke kroppen i stedet for å sitte bak rattet til og fra jobb.

Frode har sju kilometer til jobb. På morgenen byr ruta mest på nedoverbakker, men når han skal hjem venter 300 høydemeter. En tøff slutt på arbeidsdagen.

- Det er helt greit å begynne dagen litt rolig, for når jeg skal hjem vet jeg at det blir en form for distansetrening med høyere intensitet. I hvert fall øker pulsen ganske så kraftig på hjemveien sammenliknet med turen til arbeid, sier Stiansen. Han liker å gå skirenn om vinteren, og da gjerne de lengste turrennene.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn