Ferdighus fra Finland vinner priser

Finnene troner på ferdighustoppen.

KOMPROMISSLØS: Denne to-etasjers villaen i det superstramme formspråket er spesiallaget til en kunde.  FOTO: Timo Laaksonen
KOMPROMISSLØS: Denne to-etasjers villaen i det superstramme formspråket er spesiallaget til en kunde. FOTO: Timo Laaksonen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Arkitektene Plus i Helsinki har siden 2007 arbeidet med å utvikle en hel serie ferdighus i takt med andre, avanserte nordiske ferdighusmodeller.

Plus baserer sine fem designer på tremoduler fra Honkatalot-fabrikken i Töysä-distriktet midt i Finland.

Røtter i sekstitallet Formen på disse funkisaktige husene har solide røtter i den finske sommerhusmodernismen fra 1960-70-tallet.

Denne stilen, som passer både til store små bygninger, er kompromissløs. Men et slikt superstrengt formspråk matcher like vel mange typer omgivelser, og gjerne naturlandskap med litt karakter.

Fra liten sauna til megavilla Størrelsen på ferdighusene fra Honkatalot varierer fra de små, nette saunabygninger på femten kvadratmeter til villaer på over hundre kvadratmeter.

Det er også mulig å få skreddersydd boligen etter egne ønsker.

Man kan selv delta i tegningen av huset med et 3D-program som ligger på nettet, og selve byggeprosessen kan følges - også av andre - via en blogg-tjeneste med bilder.

Lyst og lekkert Fasadekledningene på Plus-husene er laget av sibirsk edelgran og interiørene er kledd med lys kryssfiner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer