Fester på rester

Restemathandelen går så det suser.

RESTERANT: Resterant.no er bare ett av de nye tilbudene for deg som ønsker å kjøpe restemat, men her kan du også selge til sultne naboer. Foto: PER ERVLAND
RESTERANT: Resterant.no er bare ett av de nye tilbudene for deg som ønsker å kjøpe restemat, men her kan du også selge til sultne naboer. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke mer enn noen få måneder siden de færreste av oss hadde hørt om dem. Nå går restemathandelen så det suser.

Grønt og billig Å spise mat som ellers ville bli kastet er både billig og et bidrag til miljøet. Det har mange nordmenn oppdaget.

I oktober åpnet Kutt Gourmet, Norges første restaurant med overskuddsmat på Blindern.

Lunsjrestauranten drives av Matvett, Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) og Kompass & Co og serverer 200—300 porsjoner hver dag.

Da Dagbladet besøkte studentrestauranten etter åpningen, sto det lange køer av miljø- og prisbevisste kunder klare for lunsj til 30 kroner.

Menyen varierer etter hvilke råvarer som er tilgjengelige. 

Naboens mat Vil du heller spise hjemmelaget mat, er resterant.no ditt nye alternativ. Tjenesten, som ble lansert i forrige måned, drives foreløpig bare i Oslo, men de to gründerne bak ønsker å utvide til andre byer så snart som mulig.

Interesserte fra både Trondheim, Bergen og Drammen har etterlyst tilbudet som går ut på å spise rester fra andres bord, det være seg naboens eller fra noen som bor lenger unna.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer