Festningen har Oslos fineste uteservering

Litt treg service, maten slett ikke verst.

BESTE UTSIKT:  Festningen restaurant har enda bedre utsikt enn Ekebergrestauranten, mener Robinson og Fredag. Mat og service er ikke helt på samme nivå. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
BESTE UTSIKT: Festningen restaurant har enda bedre utsikt enn Ekebergrestauranten, mener Robinson og Fredag. Mat og service er ikke helt på samme nivå. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

• Flere matsaker på db.no/mat - Er dette Oslos fineste uteservering?

Robinson betraktet panoramaet fra halvveis opp i murveggen på Akershus festning og nikket.

- Uteserveringen til Ekebergrestauranten er også fin, men Festningen er bare et steinkast unna maset og ståket i «downtown Oslo» - hevet over havna og langt folkemengdene på Aker Brygge.

Forrige gang Robinson og Fredag entret festningsområdet for å spise var det mørkt og vinter, men selv da var de begeistret over beliggenheten.

Ettermiddagssol Nå glitret fjorden i sein ettermiddagssol, og små og store båter plasket rundt i havnebassenget like nedenfor.

Denne dagen var været upåklagelig, men om det skulle endre seg er det greit å vite at uteserveringen holder åpent uansett. Ved behov slås varmelamper på, og tak og lettvegger kan raskt mobiliseres.

Kjøkkenet, i hvert fall deler av det,flytter også ut på sommertid, og har en egen «chef's menu» hvor man har valget mellom to forretter, to hovedretter og dagens dessert.

 I tillegg tilbys både blåskjell og burgere, salater og tapas, fish'n chips og festningens skalldyrfat for to.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer