FET MAT: Fettinntak like etter man har våknet, er en effektiv måte å skru på fettmetabolismen, mener forskere. Foto: Hans A Vedlog
FET MAT: Fettinntak like etter man har våknet, er en effektiv måte å skru på fettmetabolismen, mener forskere. Foto: Hans A VedlogVis mer

Fet frokost kan være sunnere

Ny forskning kan tyde på at frokoster rike på fett er det sunneste.

|||

Ved Universitetet i Alabama har man sett på risiko for utvikling av metabolsk syndrom i sammenheng med fettinnholdet i det første måltidet for dagen. Man har funnet ut at høyt fettinnhold tidlig på dagen gir redusert risiko for å utvikle metabolsk syndrom, skriver Dagens Medisin.

Metabolsk syndrom karakteriseres ved økt magefett, høyt fettinnhold i blodet (triglyseridnivå), insulinintoleranse og andre risikofaktorer for kardiovaskulær sykdom.

Samtidig så man at frokost med lavt fettinnhold og samtidig økende fettinnhold i senere måltider øker risikoen for å utvikle markører for syndromet.

Forskerne ved universitetet sier ting kan tyde på at fettinntak like etter man har våknet, er en effektiv måte å skru på fettmetabolismen. Studien er gjennomført på mus, ifølge Universitetet i Alabama.

(NTB)