Fikk svært så direkte tilbud: 7 av 10 menn takket ja

Visste ikke at de var prøvekaniner. Forskerne trengte kun stille ett enkelt spørsmål.

LIKE ATTRAKTIVE: - Ser man på generell attraktivitet finner man en glidelåseffekt der de mest attraktive finner hverandre, og ned til de minst attraktive der partnerne i svær grad har tilsvarende grad av attraktivitet, forklarer Leif Edward Ottesen Kennair. FOTO: Thinkstockphoto.com.
LIKE ATTRAKTIVE: - Ser man på generell attraktivitet finner man en glidelåseffekt der de mest attraktive finner hverandre, og ned til de minst attraktive der partnerne i svær grad har tilsvarende grad av attraktivitet, forklarer Leif Edward Ottesen Kennair. FOTO: Thinkstockphoto.com. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Trodde du at personlighet betydde mer for kvinner enn for menn når det kommer til valg av livspartner? Og at utseendet på partneren betyr mer for menn enn for kvinner?

Det ligger nok en god del i nettopp dette, men i tillegg er det mer komplekst enn som så, i følge Leif Edward Ottesen Kennair, Phd., avdelingsleder ved avdeling for psykologi ved NTNU:

- Både menn og kvinner vurderer for eksempel intelligens og medmenneskelighet (personlighet) som viktig i valg av partner. Men både kvinner og menn tiltrekkes av utseende, forteller Ottesen Kennair til Kvinneguiden.

Menns og kvinners partnerverdi I sin bok «Evolusjonspsykologi» skriver han mye om hvordan kvinner og menn tiltrekkes av hverandre. Mens enkelte myter knuses, kan forskeren også avsløre vesentlige forskjeller på kvinner og menn når det kommer til partnervalg.

Ottesen Kennair forklarer ulikhetene mellom kvinner og menn når det kommer til partnervalg:

Menn ser i stor grad etter: Hofte-midje ratio Sekundære kjønnstrekk Femininitet/østrogeneffekter Ungdommelighet Kvinner ser i stor grad etter: Maskulinitet Skulderbredde Høyde Symmetri Kvinner vurderer også andre forhold, som for eksempel status og fremtidig inntjeningsevne. - Det er altså til en viss grad mulig å hevde at en kvinnes partnerverdi i større grad vurderes på bakgrunn av utseende, enn en manns, men jeg tror begge kjønn først legger merke til det opplagte - utseendet, sier forskeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer