Fingrene avslører deg

Vil du bli rik og fruktbar? Sjekk om fingeren er lang nok.

DIGIT RATIO: Forholdet mellom pekefinger og ringfinger avslører mye om din personlighet, hevder flere forskere. Illustrasjonsfoto: www.colourbox.no
DIGIT RATIO: Forholdet mellom pekefinger og ringfinger avslører mye om din personlighet, hevder flere forskere. Illustrasjonsfoto: www.colourbox.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hold høyre hånd frem og mål lengden på pekefingeren og ringfingeren.

Er ringfingeren lengst, er du sannsynligvis mann. Er den vesentlig lengre enn pekefingeren, er også sjansene gode for at du er fertil, velstående, en racer i matte og god i sport.

En rekke studier viser nemlig en statistisk sammenheng mellom lengre ringfinger enn pekefinger og en rekke maskuline personlighetstrekk og egenskaper.

Det er antatt at denne sammenhengen stammer fra påvirkningen av kjønnshormoner tidlig i svangerskapet. Jo mer testosteron fosteret har fått - jo lengre er ringfingeren blitt i forhold til pekefingeren. Testosteron er det mannlige kjønnshormonet, og det fremmer maskuline trekk.

På forskerspråket kalles forskjellen mellom disse fingrene for digit ratio, eller d2:d4 ratio (pekefingeren er finger nummer to, og ringfingeren er nummer fire).

Gruppenivå Evolusjonspsykolog og instituttleder ved Psykologisk institutt ved NTNU i Trondheim, Leif Edward Ottesen Kennair, forsker blant annet på digit ratio. Forskningen er ikke publisert ennå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.