Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Finn barnevogna som passer best for deg og barnet

Sjekk de nye trendene, og hva du bør legge vekt på.

SIKKERT OG BEHAGELIG: Er du på jakt etter barnevogn, bør du tenke på mer enn utseende, ikke minst sikkerheten. Og barnet skal selvsagt ha det behagelig. Foto: Nina Hansen
SIKKERT OG BEHAGELIG: Er du på jakt etter barnevogn, bør du tenke på mer enn utseende, ikke minst sikkerheten. Og barnet skal selvsagt ha det behagelig. Foto: Nina Hansen Vis mer

Som førstegangskjøper av barnevogn er det ikke lett å vite hva man bør legge vekt på. Samtidig som en vogn må være sikker og behagelig for barnet, skal den også passe dine behov.

Triller du rundt i en småby nordpå, er du trolig tjent med en annen vogn enn om du bor i bygårdsleilighet i hovedstaden.

Livsstil Barnevogner er for lengst blitt mote. Som bil og bolig forteller de noe om hvem vi er. Produsentene gjør hva de kan for å appellere til folks livsstil - med trendy farger, spesielle detaljer og finesser.

Populære vogner er ikke nødvendigvis de beste. De er heller ikke nødvendigvis de sikreste, ifølge tidligere tester i GRAVID og Foreldre&Barn. Det har skjedd ulykker der plastdetaljer og låsmekanismer på vogner har sprukket under bruk. Dette gjelder særlig vogner med vendbart eller justerbart håndtak.

Tenk sikkerhet Tenk nøye gjennom hverdagssituasjonen din før du kjøper barnevogn. Sett opp en sjekkliste over egenskaper det er viktig at vogna har. Tenk gjennom hvor - og til hva - du skal bruke den. Du finner nyttig informasjon om hver enkelt vogn på produsentenes nettsider.

Uansett hvilken type vogn du velger, er sikkerhet og stabilitet de viktigste faktorene å ta hensyn til.

Tilbake på fire hjul - Valget av barnevogn er ekstra viktig for oss nordmenn - fordi vi bruker vogna så mye, sier salgssjef Tom Jandal i Brio Baby Norge.

- Etter en lang periode hvor vogner med tre hjul var mest populære, selger vi nå flest robuste, nordiske vogner med fire store hjul. Klassikeren Simo har kommet i en ny og modernisert utgave, og den selger godt over hele landet.

Fleksibilitet Markedsansvarlig Lasse Øyslebø hos Babycare bekrefter at firhjulingene selger bra.

- Trenden er vogner med fire hjul, med svingbare hjul foran. Fleksibilitet er et stikkord - folk vil ha ekstrautstyr og muligheten til å bytte fra sommerhjul til vinterhjul, sier han.

- I fargevalg er nordmenn fortsatt ganske tradisjonelle. Vi velger brunt, svart og grått, selv om flere vogner kommer i spreke farger og mønstre.

Nord-Norge overrasker I nord går trenden i motsatt retning av i sør:

- Vi har aldri solgt så mange trehjulinger som i år. Trendvognen Babyjogger City Elite er nå en bestselger, sier butikksjef Sondre Jansen i Barnas Hus i Tromsø.

- Dette kan selvsagt ha litt med årstiden å gjøre, føyer han til.

- Men trehjulinger ser uansett ut til å ha blitt en nordnorsk trend.

Lurt å sammenligne priser! Det er store prisforskjeller mellom ulike merker og vogntyper, ofte også fra butikk til butikk. Hva som inngår i prisen, varierer dessuten mye. Noen ganger følger både vognpose, regntrekk og stelleveske med. Det er ofte lettere å få ekstra utstyr på kjøpet enn å prute på prisen.

Les også:
Sover ute i minus 20
Kunne du tenke deg en barnevogn på 37 kilo?
Spør meg om barnevogn! Selverklært ekspert
Selg barneutstyret på rekordtid

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Kombivogn Kan brukes så lenge barnet trenger vogn, fra nyfødt til cirka 4 år. Vogna består av to deler og er en såkalt alt-i-ett-vogn. Bagvogn En klassisk bagvogn kan kun brukes til barnet er cirka 1 år. Denne vogntypen er nå på vei ut av markedet. Duovogn Kan brukes så lenge barnet trenger vogn. Trehjuling Storbytrenden som nå har nådd Nord-Norge.

MANGE HENSYN Å TA: Og aller viktigst er sikkerhet og stabilitet. Produktbilder
MANGE HENSYN Å TA: Og aller viktigst er sikkerhet og stabilitet. Produktbilder Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media