Finn din yogaform

Klassisk, spirituell eller svett yoga? Vil du ha ro eller overskudd? Det er mange typer yoga - som alle hjelper for sitt.

ROLIG: Pernille Bønkan (foran), Gunn Engelsrud og Torunn Pedersen trener yinyoga på Puro Yoga i Oslo. Foto: Sondre Steen Holvik
ROLIG: Pernille Bønkan (foran), Gunn Engelsrud og Torunn Pedersen trener yinyoga på Puro Yoga i Oslo. Foto: Sondre Steen Holvik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet God torsdag): Nederst i saken har vi samlet ulike typer yoga, slik at du kan finne den rette formen for deg.

- Studier som er gjort på yoga viser god effekt på psykisk og fysisk helse. Yoga har en beroligende og stressdempende effekt på kroppen, og brukes blant annet mot depresjon og utmattelse, sier Ingunn Hagen, professor i psykologi ved NTNU.

Hun har drevet med yoga i 30 år og skal sette i gang med et forskningsprosjekt om yoga, helse og lykke.

- Yoga er et verdifullt redskap for å komme i kontakt med seg selv og den indre styrken vi alle har i oss.

Hagen har tidligere uttalt at hun mener norske skolebarn bør ha yoga på timeplanen allerede fra første klasse. Reaksjonene var over all forventning.

- Jeg har aldri fått så mange positive reaksjoner på noe jeg har sagt før.

Yoga kan være alt fra fysisk veldig krevende til rolig og mer terapeutisk. Hagen tror yogaens popularitet er en motreaksjon mot måten vi lever på.

- Vi stresser og strekker oss i alle retninger. Vi kjører mye bil og sitter på rumpa foran pc-en. Da jeg begynte med yoga som ung student, var det sært. Nå er det mer normalisert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer