TRYGT VALG: I framtida blir det lett for alle å få jobb i helsesektoren, og sykepleiere især. De seks ferske sykepleierstudentene ved Høgskolen i Oslo og Akershus er fornøyde med valget av utdanning. Fra v: Ronja Huse (19), Nina Katz (24), Isabel Løken (19), Beate Færevaag Skaane (22), Linn-Rebecca Stenberg (34), Julie Rognmo Nilsen (21). Foto: Lars Eivind Bones<div><br></div>
TRYGT VALG: I framtida blir det lett for alle å få jobb i helsesektoren, og sykepleiere især. De seks ferske sykepleierstudentene ved Høgskolen i Oslo og Akershus er fornøyde med valget av utdanning. Fra v: Ronja Huse (19), Nina Katz (24), Isabel Løken (19), Beate Færevaag Skaane (22), Linn-Rebecca Stenberg (34), Julie Rognmo Nilsen (21). Foto: Lars Eivind Bones

Vis mer

Finn rett karriere

- og slik vet du om du har valgt rett.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Studiene har startet opp ved universiteter og høyskoler, og de fleste er tilbake i jobb etter ferien. Har du en murrende og rastløs følelse? Lurer du på om du har valgt feil?

- Det er ikke slik at det er bare ett eneste valg som er rett for deg. Ikke gi opp med en gang du møter en motbakke, sier Rønnaug Tveit, leder av Karriere & Studiemestring ved Studentsamskipnaden i Bergen.

- Ha et åpent sinn

Når du først har valgt, enten det er jobb eller studier, bør du slutte å tenke på alle de andre alternativene som er der ute.

- Det er viktig at du går 100 prosent inn for det du har valgt og legger det andre til side. Gi deg selv tid, første semester sier ikke så mye, forteller Tveit.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn