NØTTEPREG: Sopp har generelt sett en jordlig smak. I tillegg har en del sopptyper et tydelig nøttepreg. Nøkkelen er å finne vin med noe av de samme egenskapene. Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX
<div><br></div>
NØTTEPREG: Sopp har generelt sett en jordlig smak. I tillegg har en del sopptyper et tydelig nøttepreg. Nøkkelen er å finne vin med noe av de samme egenskapene. Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX

Vis mer

Sopp og vin

Finn vinen som passer best til skogens gull

Høsten inviterer til soppturer, og hva er bedre enn å kombinere skogens gull med bobler eller en passende vin.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Ingen annen råvare er like tilgjengelig for folk flest som sopp i sesong.

En liten tur ut i marka sparer deg for en relativt dyr handletur i butikken og gir deg litt mosjon også. Da er det ingenting som står i veien for å nyte et godt glass vin i tillegg.

SLIK LESER DU TESTEN

Poengene er rent kvalitative og uavhengig av pris. «Value for money» er tatt hensyn til i terningkastene.

Alle viner har en utgangsverdi på 50 poeng. Slik tolkes poengene:

50-59: En uakseptabel vin. Dømt nord og ned.

60-69: En under gjennomsnittlig vin med merkbare mangler.

70-79: En middels vin på alle måter. Uten særpreg.

80-89: God til meget god vin. Uten merkbare feil eller mangler.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99 kr/mnd)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn