NØTTEPREG: Sopp har generelt sett en jordlig smak. I tillegg har en del sopptyper et tydelig nøttepreg. Nøkkelen er å finne vin med noe av de samme egenskapene. Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX
<div><br></div>
NØTTEPREG: Sopp har generelt sett en jordlig smak. I tillegg har en del sopptyper et tydelig nøttepreg. Nøkkelen er å finne vin med noe av de samme egenskapene. Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX

Vis mer

Sopp og vin

Finn vinen som passer best til skogens gull

Høsten inviterer til soppturer, og hva er bedre enn å kombinere skogens gull med bobler eller en passende vin.

Ingen annen råvare er like tilgjengelig for folk flest som sopp i sesong.

En liten tur ut i marka sparer deg for en relativt dyr handletur i butikken og gir deg litt mosjon også. Da er det ingenting som står i veien for å nyte et godt glass vin i tillegg.

VINEKSPERT: Dagbladets vinekspert Robert Lie har 20 års erfaring i restaurantbransjen, og har tidligere vært vinansvarlig ved blant annet Restaurant Oscars gate, Statholdergaarden, Grefsenkollen og Bagatelle. Han er firedobbelt norgesmester og foreløpig eneste nordmann som har vunnet europamesterskapet for vinkelnere. Foto: NINA HANSEN Vis mer SLIK LESER DU TESTEN

Poengene er rent kvalitative og uavhengig av pris. «Value for money» er tatt hensyn til i terningkastene.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn