Flysikkerhet

Finnair-pilot møtte på jobb med 1,5 i promille

Skulle fly til Roma.

IKKE EDRU: En pilot i Finnair møtte onsdag på jobb påvirket av alkohol. Han var satt opp til å føre et fly til Roma. Det ble det ikke noe av. Foto: NTB Scanpix
IKKE EDRU: En pilot i Finnair møtte onsdag på jobb påvirket av alkohol. Han var satt opp til å føre et fly til Roma. Det ble det ikke noe av. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Finnair har bekreftet at en av deres piloter onsdag denne uka var påvirket av alkohol da vedkommende møtte på jobb på flyplassen i Helsinki. Det melder TV-kanalen YLE.

Ifølge finske medier skal piloten ha hatt 1,5 promille i blodet.

Den aktuelle flygeren skulle føre et passasjerfly fra Helsinki til Roma, men kom seg aldri inn i cockpiten. Finnair opplyser i en pressemelding at kolleger reagerte på at det luktet alkohol av piloten, og at en på forhånd gitt prosedyre dermed ble igangsatt.

- Vi fulgte protokollen og varslet politiet. De gjennomførte en blåsetest som bekreftet mistanken, sier Päivyt Tallqvist i Finnair til YLE.

Finnair opplyser at alle som har sikkerhets-sensitive arbeidsoppgaver i selskapet, er underlagt en nulltoleranse for misbruk av alkohol og andre substanser.

- Dette gjelder selvfølgelig også piloter. Om en medarbeider er på jobb og samtidig påvirket av alkohol, rapporteres det uten unntak til de rette instanser. Slike saker ender alltid med avskjedigelse. Vi tar dette svært seriøst, sier Tallqvist.

Det aktuelle flyet ble forsinket med halvannen time da ny pilot måtte skaffes til veie.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer