Storbyferie

Finnair satser på Norge - vil fly asiater til Bergen og Tromsø

Widerøes nye jetfly skal gå i skytteltrafikk til Helsinki.

NYE JETFLY: Til våren får Widerøe sine første jetfly. De får nok å gjøre, blant annet med å frakte asiatiske turister fra Finland til norsk natur. Foto: Widerøe
NYE JETFLY: Til våren får Widerøe sine første jetfly. De får nok å gjøre, blant annet med å frakte asiatiske turister fra Finland til norsk natur. Foto: Widerøe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I april får Widerøe sine første jetfly. Og Embraer E190-E2 maskinene vil få nok å gjøre allerede fra første arbeidsdag.

Først skal flyene skal brukes på rutene mellom Bergen og Tromsø og skal også lande i Bodø. Men allerede i mai starter Widerøe-jetene skytteltrafikk til Finlands hovedstad Helsinki.

SATSER PÅ ASIA: Finnair øker stadig trafikken på sine asiatiske destinasjoner. Nå tilbyr de turistene videre reiser også til Norge. Det opplyste selskapet på en pressekonferanse denne uka, der selveste Mummitrollet ble lansert som Finnairs nye maskot. Foto: Tormod Brenna
SATSER PÅ ASIA: Finnair øker stadig trafikken på sine asiatiske destinasjoner. Nå tilbyr de turistene videre reiser også til Norge. Det opplyste selskapet på en pressekonferanse denne uka, der selveste Mummitrollet ble lansert som Finnairs nye maskot. Foto: Tormod Brenna Vis mer

Finnair, som flyr til 19 forskjellige destinasjoner i Asia - og som har store planer om å ytterligere øke sitt asiatiske rutenett, har nemlig inngått et formelt samarbeid med Widerøe slik at de stadig flere asiatiske turistene også skal få en enkel vei til norske attraksjoner.

Fjord og nord

- Vi har merket et ønske fra mange av våre asiatiske kunder om å se mer av Skandinavia når de først er her. Vestlandet og norske fjorder er noe mange vil oppleve. Det samme med den nord-norske naturen, sier kommersiell direktør i Finnair, Juha Järvinen, til Dagbladet.

- Vi har store forventninger til samarbeidet med Widerøe. Med denne avtalen kan vi tilby kundene våre gode forbindelser også til Norge. Det blir daglige avganger til Bergen, og i første omgang en ukentlig avgang til Tromsø fra Helsinki, sier Järvinen.

Godt fornøyd

Også Widerøe er godt fornøyd med avtalen med det finske selskapet.

- Vi har store forventninger til dette samarbeidet. Og vi er selvsagt glade for at vi med at vi med våre nye moderne og økonomiske lavutslippsfly kan bidra til å bringe flere turister til Norge, sier kommunikasjonsdirektør Silje Brandvoll.

Widerøes nye jetmaskiner har 114 seter, og om den asiatiske turiststrømmen til Skandinavia fortsetter i samme takt som hittil, forventes det rimelig fulle fly.

- Vi har fordoblet antallet asiatiske reisende til Finland fra 2010 til 2018, og markedet - særlig det kinesiske, er i stadig vekst, sier Juha Järvinen.

- For oss betyr dette at de asiatiske turistene kan sitte hjemme i Seoul, Beijing eller Tokyo og gjennom Finnairs bookingsider kan bestille reiser ikke bare til Bergen eller Tromsø, men også til Mehamn, Bodø, Svolvær eller alle våre destinasjoner, sier Silje Brandvoll.

Den første flyvningen mellom Helsinki og Bergen går 15. mai neste år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer