FINNBIFF: Finnbiff blir ekstra godt når du gir den litt sødme. Sjekk denne oppskriften. Foto: Christopher Sjuve
FINNBIFF: Finnbiff blir ekstra godt når du gir den litt sødme. Sjekk denne oppskriften. Foto: Christopher SjuveVis mer

Finnbiff blir så godt med denne vrien

Slik blir reinskav elegant.

Finnbiff igjen!

Denne vinteren har jeg fått dilla på reinskav, eller finnbiff som de fleste kaller det. Javisst, jeg kan klare meg med den klassiske oppskriften. Men, så er det en gang slik at vi liker variasjon.

Og jeg har eksperimentert litt. Finnbiff, etter mitt skjønn, lengter etter noe søtt. For eksempel er finnbiff godt sammen med en skvett portvin eller Madeira. (Sjekk våre anbefalinger av søte Polsaker). Men, så er det ikke alltid portvin i huset. Eller så har man brukt opp all Marsalaen til å lage tiramisu.

Så, hvordan kan vi da få til det søte, lille ekstra til finnbiffen? Jo, man lager en variant av den svarte, hemmelige sausen. I en periode har den vært så populær at sausen ble omtalt som «den nye ketchupen». Og sannelig, den fåes nå kjøpt ferdig på ketchup-lignende flasker (og bare for å ha sagt det: Du kan lage ketchup selv).

I oppskriften på finnbiff som du finner nedenfor har jeg laget en enkel balsamicosirup som jeg legger rundt retten. Du finner også skiver av pastinakk og en puré med poteter og jordskokk. Og så drysser jeg over litt ristede paranøtter (eller andre nøtter) og fersk timian. Ja, dette er en vinner!

Vel bekomme - oppskriften finner du nedenfor.

Les også:
Pannekaker med ny topp
Slik baker du laks i ovnen
Slik lager du perfekte muffins
Oreokake blir godt på denne måten
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.