PARADIS: Øygruppa Langkawi er kjent som et paradis for mange. På Foto: Shutterstock
PARADIS: Øygruppa Langkawi er kjent som et paradis for mange. På Foto: ShutterstockVis mer

Finner kastes ut og svartelistes av ferieparadis

Delte ut penner og notatblokker. Nå skal de ut.

Fire finske turister kommer til å bli deportert og forhindret fra å dra til Malaysia etter at de ble anholdt for å distribuere kristent innhold på en øy i det muslimske landet.

Det skriver nyhetsbyrået AP.

De som blir utvist er to menn og to kvinner mellom 27 og 60 år. To av de fire var gift. De ble pågrepet 20. november på hotellet de bodde på en øy i øygruppa Langkawi, etter at politiet hadde mottatt flere klager på at de fire hadde delt ut kristent materiale på offentlige steder.

Politiet beslagla også 47 penner med bibelvers og 336 notatbøker med tekster fra bibelen.

ADVARER: Talsmannen for aktivistgruppa Tot Inclòs i Mallorca kommer med en klar beskjed til norske turister. Video: Ingrid Cogorno / Foto: Anita Arntzen Les hele saken her: https://goo.gl/yEVuTL Vis mer

Øygruppa består av et hundretall øyer, og ligger i Andamanhavet utenfor Malaysias fastland. Området er populært blant turister, og blant annet kjent for vakre strender og natur.

Politisjef på øya, Mohamad Iqbal Ibrahim, sier ifølge AP at de fire finnene har blitt overlevert til immigrasjonsdepartementet, og avventer en avgjørelse av påtalemyndigheten som skal sende de ut av landet. Ifølge Ibrahim vil de også bli svartelistet, og materialet de ga ut kommer til å bli ødelagt.

I Malaysia er det forbudt for mennesker fra andre religioner å misjonere mot muslimer, selv om det omvendte er tillatt. Av Malaysias 31 millioner mennesker er omtrent to tredeler av befolkningen muslimer. Ifølge AP er det ulovlig å konvertere for muslimer.