Du leser nå Dagbladet Pluss

Finnes ikke bevis for at det er gunstig for vekta å spise frokost

Ny forskning knuser frokostmyten.

MYSTERIUM: I motsetning til det mange tror, har ny forskning funnet at det ikke er noen beviser for at du lettere kontrollerer vekta om du spiser frokost. Foto: COLOURBOX
MYSTERIUM: I motsetning til det mange tror, har ny forskning funnet at det ikke er noen beviser for at du lettere kontrollerer vekta om du spiser frokost. Foto: COLOURBOXVis mer

(Dagbladet): «Frokost setter i gang forbrenningen». «Man blir tjukkere av å droppe frokosten». Hørt det før?

Ifølge ny forskning er det en veletablert oppfatning, både i forskning og i samfunnet for øvrig, at frokost er gunstig for den som vil ned i vekt. Men stemmer det?

Akkurat det ville postdoktor Andrew Brown og to andre forskere ved The University of Alamaba at Birmingham se nærmere på da de bestemte seg for å gå gjennom 92 vitenskapelige artikler som i ulik grad tok for seg sammenhengen mellom frokost - eller ingen frokost - og fedme i en metaanalyse.

Ikke sikker kunnskap

- Funnene våre tyder på at vi ikke kan være sikre på om å la alle mennesker henholdsvis spise frokost eller droppe den, påvirker vekta positivt eller negativt. Men usikkerhet er ikke en dårlig ting. Det betyr heller at vi må forske mer på dette om vi vil vite svaret sikkert, sier Brown.