Fire gode femmere fra Friuli-regionen

Friuli, eller Friuli-Venezia Giulia som er det fulle navnet, er en vinregion med særpreg.

HVITVIN: Friuli er først og fremst en hvitvinsregion med 60 prosent av produksjonen, men det produseres også interessante røde viner på lokale druer. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
HVITVIN: Friuli er først og fremst en hvitvinsregion med 60 prosent av produksjonen, men det produseres også interessante røde viner på lokale druer. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Vinene fra området har tydelig innflytelse fra nabolandene Østerrike i nord og Slovenia i øst, så vel som naboregionen Veneto i vest, men utmerker seg med lokale druetyper og egenartede viner av god kvalitet.

En hvitvinsregion

Friuli er først og fremst en hvitvinsregion med 60 prosent av produksjonen, men det produseres også interessante røde viner på lokale druer. Et stort antall druetyper benyttes, og blant de hvite er det spesielt den lokale druen tokai friulano som fra 2006 bare går under navnet friulano som er best kjent på eksportmarkedet.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer