KJØLIG KLIMA: Forholdene ved foten av Andesfjellene, i Mendoza, gir kjøligere temperaturer og viner med mer nyanserte aromaer og bedre syrestruktur.<br> Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
KJØLIG KLIMA: Forholdene ved foten av Andesfjellene, i Mendoza, gir kjøligere temperaturer og viner med mer nyanserte aromaer og bedre syrestruktur.
Foto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Fire gode seksere

Disse rødvinene fra Malbec er både bløt og rund.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Malbec er en drue med lang historie som nylig har opplevd en liten renessanse.

Druen er tidligere mest kjent som en av blandingsdruene i Bordeaux og for sine mørke og rike viner i Cahors.

De seinere åra er det derimot dens rolle i Argentina som har satt druen på kartet internasjonalt.

Druen har også i Argentina en lang historie tilbake til 1868, men det er først de seinere åra med moderne vinifikasjon og satsing på kvalitet at druen har oppnådd internasjonalt ry.

De argentinske malbec-vinene har med bevisst markedsføring og kvalitetssatsing blitt landets fremste signatur for en nasjonal egenartet vinstil.

Vinene framstår som bløtere og rundere enn sine franske motparter og har ofte en rik fruktighet preget av mørke bær og plomme.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn