OPPSKRIFT PÅ HUMMUS: Det er godt, enkelt og passer til veldig mye. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ HUMMUS: Det er godt, enkelt og passer til veldig mye. Foto: Erik HannemannVis mer

Fire snacks på fem minutter

Fire leveregler som redder middagen på fem minutter.

Du har ikke tid til middag, sier du?

Joda, det finnes alltid en løsning som er alternativ til en blings i hånda.

OMELETTEN: Passer både som middag og lunsj. Det skal ikke ta deg mer enn 10 minutter å lage den. FOTO: EHM FOTO
OMELETTEN: Passer både som middag og lunsj. Det skal ikke ta deg mer enn 10 minutter å lage den. FOTO: EHM FOTO Vis mer

Det gjelder bare å kombinere litt oppfinnsomhet med noen enkle leveregler.

1. Ha alltid litt couscous i skapet
2. Ha alltid egg i kjøleskapet
3. Ha alltid et salathode og noen friske grønnsaker
4. Ha alltid kikerter i skuffen (eller linser)

Couscous - første leveregel Couscous lages med ved å koke vann og la couscousen svelle i tre, fire minutter. Hakk opp noen tomater, agurk, paprika så begynner det å nærme seg et deasent 5-minutters måltid.

COUSCOUS:Her har du oppskrift på couscous - dobbelt så raskt som pasta.  Foto: Erik Hannemann
COUSCOUS:Her har du oppskrift på couscous - dobbelt så raskt som pasta. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Har du fem minutter til kan du steke litt løk og hvitløk og ha i for å gi litt mer tyngde og dybde.

Egg - andre leveregel Vipp sammen en omelett! I beskrivelsen står det at du skal bruke lang tid. Og, ja, det er den tryggeste veien til suksess. Men, når du har gjort det noen ganger, så kan du prøve deg med litt høyere varme og oppdage hvor fort du kan gjøre det. En omelett trenger bare litt ost, litt påleggsskinke og noen grønnsaker.

Salathode - tredje leveregel Har du en hodesalat er middagen straks klar. For at det skal kvalifisere for en salat trenger du kanskje en grønnsak til, sukkererter, gulrøtter, fennikel, paprika, tomat, reddiker eller noe annet. Og så er det dressing.

Kikerter - fjerde leveregel Å lage en kjapp hummus gjør livet enklere. Kjør kikerter (ikke tørkede) sammen olje, hvitløk og litt spisskum, kanskje litt sitronsaft. Og nå har du en dipp du kan spise med rå grønnsaker.

Les også:
Slik blir det tre forretter av en salmalaks
Dette er det beste brødet du kan bake
Her er alle ukemenyene
Denne kyllinggryta lager du i dag

OPPSKRIFT PÅ DRESSING: Kan du din dressing spiser du mer salat. Foto: Christopher Sjuve
OPPSKRIFT PÅ DRESSING: Kan du din dressing spiser du mer salat. Foto: Christopher Sjuve Vis mer

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

PEPPERMAKRELL: Som pålegg. Foto: EHM FOTO
PEPPERMAKRELL: Som pålegg. Foto: EHM FOTO Vis mer