Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Fire ulvevalper født i Dyreparken i Kristiansand

For første gang på fire år er det født ulvevalper i Dyreparken i Kristiansand. Alle de fire valpene har nettopp åpnet øynene. 

VELKOMMEN: Fire ulvevalper ble født 16. mai i Dyreparken i Kristiansand.
Foto: Ole Martin Buene /Dyreparken / NTB scanpix
VELKOMMEN: Fire ulvevalper ble født 16. mai i Dyreparken i Kristiansand. Foto: Ole Martin Buene /Dyreparken / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Alle fire er friske og fine, konstaterer veterinær og fagansvarlig for Dyreavdelingen, Rolf-Arne Ølberg, etter den første helsesjekken denne uken.

Sjekken avslørte også at det er fire søstre som har sett dagens lys i Nordisk Villmark. Det antas at fødselen skjedde tirsdag 16. mai.

Det er fire år siden det sist ble født ulveunger i Dyreparken. Foreldrene som er alfaparet Fenris (4) og Frøya (3) får en stor overgang fra å være alene til plutselig å være en flokk.

Foto: Ole Martin Buene /Dyreparken / NTB scanpix
Foto: Ole Martin Buene /Dyreparken / NTB scanpix Vis mer

– Dette er bra for flokkstrukturen. Det binder hannen og tispa godt sammen, og nå skal vi ha fullt fokus på å se til at de får ro, og at de går godt sammen framover, forklarer Ølberg.

Etter to ukers levetid veier de fire søstrene nå rundt to kilo hver.

– De første ukene kommer de til å bare sove, drikke melk og vokse. Men om noen uker vil de bli mer mobile, og kommer etter hvert til å utforske området sammen med moren. Selv om anlegget er veldig stort, tror vi det er gode sjanser for at våre gjester kan få sett dem i løpet av sommeren, sier Ølberg.

(©NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!