Fisken som kan løfte førjulsfesten din

Den herlige urtekremsausen kan du bruke til all rød fisk.

FIN FISK : På Vianvang serverer Arne Brimi en nydelig forrett med ovnsbakt klippfisk og fargerike beter. Enkelt, delikat -  og med masse god smak. Foto: METTE MØLLER
FIN FISK : På Vianvang serverer Arne Brimi en nydelig forrett med ovnsbakt klippfisk og fargerike beter. Enkelt, delikat - og med masse god smak. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat Selv om det er høysesong for rakfisk og lutefisk, synes Arne Brimi det er fint å variere førjulsmenyen.

En av Brimis fiskefavoritter er klippfisk, og den serverer han på aller helst enklest mulig. Kokken tror det er fordi fisken må vannes ut før bruk at vi nordmenn ofte «glemmer» en av våre beste råvarer.

- Når det fine fiskekjøttet først er klart til bruk, er det både raskt og enkelt å lage fenomenalt gode retter, sier Arne Brimi.

Man kan få kjøpt ferdig utvannet klippfisk også, men Brimi anbefaler å vanne den ut sjøl.

Du kan beregne 1 døgn per centimeter tykkelse på fisken. Bytter du vann ofte, så kan du kutte litt ned på tida.

Urtekremsaus Røye eller ørret er også fisk som kokken ofte serverer. Tilbehør er gjerne en nydelig, lys saus med urter.

- Dette er en klassisk urtekremsaus. Den har jeg laget varianter av i mange år, og sausen er perfekt sammen med rød fisk, sier Arne Brimi.

OVNSBAKT KLIPPFISK Denne delikate retten er veldig enkel, men smaker som den fineste festmat.

Du trenger:1 kg ryggfilet av utvannet klippfisk3-4 sjalottløkLitt ramsløkpure (eller annen pesto)Olivenolje (bruk rikelig!)Timian

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer