Fiskeproteiner får deg ned i vekt

Øker forbrenningen mer enn andre proteiner, ifølge ny norsk studie.

BIKINIKLAR: Vil du ned i vekt med fiskeprotein, holder det ikke å ta omega-3-tilskudd. Du blir nødt til å spise fisk. Illustrasjonsfoto: www.colourbox.com
BIKINIKLAR: Vil du ned i vekt med fiskeprotein, holder det ikke å ta omega-3-tilskudd. Du blir nødt til å spise fisk. Illustrasjonsfoto: www.colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vi vet godt at fisk er sunt, og at omega-3 er viktig for å forebygge hjerte- og karsykdommer, kreft og beinskjørhet. Nå viser det seg at fisk også kan gjøre underverker for vekten.

Ny forskning på mus viser at når du spiser mager fisk, får du i deg viktige proteiner som kan gjøre det enklere å holde vekten nede.

Spis mer uten å gå opp i vekt Fiskeproteinene vil redusere fettvevet, og det skal verken være nødvendig å bevege seg mer eller å spise mindre for å oppnå effekt.

Faktisk skal du kunne spise mer av annen mat uten å legge på deg, så lenge du også spiser mye fisk og sjømat.

Fiskeprotein bedre enn melkeprotein Bak studien står norske Lise Madsen og Bjørn Liaset ved Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES) og Københavns Universitet. Studien er klargjort for publisering nå i juni.

- Det har lenge vært kjent at et økt inntak av proteiner øker forbrenningen. Skal du ned i vekt, lønner det seg derfor å spise mer proteiner og mindre karbohydrater. Vår forskning på mus og rotter viser imidlertid at proteiner fra mager fisk ser ut til å gi et bedre resultat enn om du får i deg melkeproteiner. Ingenting tilsier at det er annerledes hos mennesker, men dette må vi bevise før vi kan si det med sikkerhet, sier Lise Madsen, som er forsker i NIFES.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer