Fiskerettene som er så gode at du vil bytte ut tacoen

Dagblad-kokka deler tre favorittoppskrifter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her finner du flere oppskrifter fra Charlotte Mohn.

VANG på Hedemarken (Dagbladet Endelig fredag):

Charlotte Mohn Gaustad synes vi oftere skal gjøre litt stas på fisken, og byr derfor på sashimi, dampet rødspette og hjemmelagde seikaker til helgekosen.

- Fisk bør ikke bare være hverdagsmat. Et deilig fiskemåltid på fredagskvelden er en flott start på helga, mener Charlotte, og løfter av lokket på sin mye brukte bambusdamper.

Inni dampen ligger to serveringsklare og velduftende rulader av rødspette og pesto. Fem minutter tok det å dampe fiskeretten ferdig.

- Dampet fisk er nydelig, og så enkelt å lage. Har du ikke en bambusdamper, så skaff deg gjerne en. Eller damp over rist i en kjele. Rødspette er en veldig rimelig fisk som smaker kjempegodt, og som ungene ofte liker. Jeg foretrekker å rulle den sammen med litt pesto, men tilbehøret kan være hva som helst. En fyldig ostesaus er godt til, eller en smørsaus med urter, sier Charlotte.

Nylaget sashimi Hun setter fram en annen fiskefavoritt. Et fargerikt fat med nylaget sashimi.

Godt, enkelt, sunt og lekkert. Deilig festmat for både liten og stor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer