Fiskesuppe med lokk

Det kule knepet som gjør fiskesuppe spennende.

OPPSKRIFT PÅ SUPPE: Her får en god suppe å varme deg på. Med lokk. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ SUPPE: Her får en god suppe å varme deg på. Med lokk. Foto: Erik HannemannVis mer

En god suppe kan redde hele uka. Det kan være den beste kjøttsuppa som finnes eller en fransk løksuppe med noe ekstra.

Livets følelser "Suppe og fisk forklarer halvparten av livets følelser", skrev Sidney Smith (den engelske forfatteren som også er ansvarlig for å skrive en oppskrift på salatdressing på rim).

Derfor er en fiskesuppe en hel verden av emosjoner, kjensler og affeksjoner: Hva slags fisk? Rød eller hvit? Fløte eller ikke?

Det meste blir faktisk vellykket, det handler bare om følelser. Og variasjoner.

Gjør mat morsom Det er gøy å gjøre maten morsom (jeg kan gjerne siteres på det der).

I Frankrike får man ofte suppe med spiselig lokk. Det kan godt hende at det opprinnelig var praktisk på for restaurantene. For med et butterdeigslokk holder suppa lenger på varmen.

Butterdeig eller mørdeig kjøper vanlige folk i butikken (det er for mye styr å lage for de aller, aller fleste, meg selv definitivt inkludert).

Brød og suppe Brød og suppe er knyttet tett sammen av historiske bånd. Faktisk betyr det franske ordet soupe opprinnelig den brødskiven man helte suppen over. Selve suppen het potage. En suppe med lokk er derfor en vanlig suppe som er snudd på hodet - på en intelligent måte.

Føler du for en kremet variant finner du det her.

Oppskriften på fiskesuppe med lokk finner du nedenfor.

Få med deg alt! Følg Sjuve på Twitter eller Facebook.

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.

Les også:

Mindre mas: Ti mattips som gjør livet enklere

Slik lager du perfekt pizzabunn

Dette er verdens viktigste grønnsak

Matlaging: Unngå de vanligste feilene

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.