Costa Blanca:

Fjell, mat, vin og strender - slik er den norske spanskekysten

Vakre fotturer, sjarmerende gamlebyer, tradisjonelle vingårder og deilige strender. Det er ikke uten grunn at Costa Blanca er en norsk favoritt.

SOL OG STRAND: Benidorm har fem strender man kan velge mellom – de to største, Levante og Poniente (bildet), og tre litt mindre og roligere – Mal Pas, Cala Tio Ximo og Cala Almadrava. Foto: Mari Bareksten / Magasinet Reiselyst
SOL OG STRAND: Benidorm har fem strender man kan velge mellom – de to største, Levante og Poniente (bildet), og tre litt mindre og roligere – Mal Pas, Cala Tio Ximo og Cala Almadrava. Foto: Mari Bareksten / Magasinet Reiselyst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den spanske regionen Costa Blanca strekker seg hele 200 kilometer langs kysten i Alicante-provinsen i det østlige Spania, og har lenge vært en kjent og kjær favoritt for oss nordmenn.

Det tar ikke mer enn et par timer å kjøre fra Denia i nord til litt sør for Torrevieja, men man bør sette av god tid. Her ligger godbitene på rekke og rad.

Storby og strand

Variasjonen er også stor. Mens Benidorm er kjent som «Europas Manhattan», med høye skyskrapere og et yrende uteliv, er Alicante mer autentisk, og har noen av Costa Blancas beste tapasrestauranter.

Er det småbysjarm du er ute etter, bør du ta turen til fiskerlandsbyen Javea, Alteas sjarmerende gamleby eller fargerike og sjokoladeglade Villajoyosa.

Du kan også kjøre innover i landet for å besøke smakfulle vingårder som Casa Cesilia, eller se mot den historiske festningsbyen Guadalest, som er omringet av bratte klipper, og er blitt et yndet reisemål for fjellklatrere.

Langs hele kysten finnes det et godt utvalg av strender, som kommer i alle størrelser og fasonger. Fra brede melete sandstrender, som Playa de San Juan og Playa de Poniente, til mindre bukter med turkist badevann, som Cala La Granadella og Cala Moraig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer