<strong>RYDDER OPP:</strong> Gallery Doctor hjelper deg å rydde opp i mobilbildene, men er litt for ivrig til å flagge bilder som dårlige. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN / DINSIDE.NO
RYDDER OPP: Gallery Doctor hjelper deg å rydde opp i mobilbildene, men er litt for ivrig til å flagge bilder som dårlige. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN / DINSIDE.NO Vis mer

Fjerner de dårlige bildene dine

Når du har for mange mobilbilder på telefonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Mange får seg en overraskelse når de ser på hvor mye av lagringsplassen på telefonen som går med til bilder og video.

For - i en verden der telefonene tar bilder med like høy oppløsning som speilreflekskameraer og filmer med 4K-oppløsning, vil den aktive mobilfotograf fort gå tom for lagringsplass.

Hjelper deg å rydde Å rydde i bildesamlingen kan være tidkrevende, særlig om du har et firesifret antall bilder lagret på telefonen.

Det er her dagens app-tips, Gallery Doctor, kommer inn i bildet. Ved å analysere bildesamlingen får du en rapport på hvor mange av bildene som er dårlige (f.eks. ute av fokus, veldig mørke e.l.) og hvor mange av dem som er svært like andre bilder, og som kan egne seg for sletting.

Android-appen er gratis å laste ned fra Play Butikk.

iPhone-bruker? Flic rydder opp kamerarullen

Tar sin tid Etter å ha installert appen og startet den, begynner prosessen med å analysere bildene. Og dette tar tid — på vår testtelefon hadde vi en god del bilder lagret på minnekortet (drøye 2.000), og analysen brukte intet mindre enn to og en halv time fra vi startet.

Heldigvis kan du selvsagt gjøre andre ting med telefonen i mellomtiden, og det er også mulig å pause analyseprosessen hvis du trenger litt ekstra datakraft til å spille et spill eller lignende.

Finner de dårlige bildene Når analysen er ferdig, grupperes bildene på telefonen, og det er på tide å ta en gjennomgang av dem. Her grupperer appen bildene slik at f.eks. alle «bad photos» havner i en egen gruppe.

LES OGSÅ: Syv fototabber du bør unngå

Og joda, det var ganske mange av de dårlige bildene som var velegnet for sletting, og det virker som om appen sortere dem etter hvor dårlige de er — i hvert fall kunne vi fint slette alle bildene på toppen av oversikten.

Men — det var også mange av dem vi gjerne ville ta vare på, som bilder av ungene tatt for noen år siden (med et betydelig dårligere mobilkamera enn de er nå til dags) og andre bilder med høy affeksjonsverdi. Faktisk måtte vi gå igjennom ganske nøye og fjerne sletteikonet på de bildene vi ville beholde.

Hva med like bilder? Appen gjør en god jobb i å sortere like bilder i hver sin gruppe, slik at man for hver gruppe kan gå igjennom og beholde det beste bildet.

Her foreslår appen hvilket bilde som er best, men i våre øyne er det langt fra treffsikkert når appen foreslår ett av dem som det beste.

Summa summarum ville vi med andre ord ikke stolt blindt på Gallery Doctors anbefalinger, men for mange kan det være et nyttig verktøy for å sette i gang med opprydningen på telefonen.

Går du igjennom enkeltbilder kan du sveipe til venstre for å slette og til høyre for å ta vare på det, og appen skal etter hvert lære seg hvilke bilder du sletter og ikke og tilpasse sine anbefalinger deretter.

Gallery Doctor for Android (Play butikk, gratis)

LES OGSÅ: Her er en rimelig Photoshop-utfordrer

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

<strong>FINNER LIKE BILDER:</strong> &#8230;men det er ikke alltid vi er enige i hvilket av dem som er det beste.
FINNER LIKE BILDER: …men det er ikke alltid vi er enige i hvilket av dem som er det beste. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer