Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Hotellsikkerhet

Fjerner «Ikke forstyrr»-skiltene etter Las Vegas-massakren

Disney-hotellene var først ute. Senere har Hilton-kjeden fulgt etter.

DREPTE 58: Massakren i Las Vegas skjedde da Stephen Paddock avfyrte over 1100 skudd fra Mandalay-hotellet i bakgrunnen. Ved et hjelp av et «Ikke forstyrr»-skilt på døra fikk han uforstyrret forberede udåden. Nå fjerner flere hotellkjeder i USA disse skiltene. Foto: NTB Scanpix​
DREPTE 58: Massakren i Las Vegas skjedde da Stephen Paddock avfyrte over 1100 skudd fra Mandalay-hotellet i bakgrunnen. Ved et hjelp av et «Ikke forstyrr»-skilt på døra fikk han uforstyrret forberede udåden. Nå fjerner flere hotellkjeder i USA disse skiltene. Foto: NTB Scanpix​ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1. oktober i fjor avfyrte Stephen Paddock mer enn 1100 skudd med flere våpen fra 32. etasje i Mandalay Bay-hotellet i Las Vegas. 58 mennesker ble drept, 546 såret.

FJERNES: Disney-hotellene har fjernet dette skiltet fra hotellrommene etter Las Vegas-massakren i fjor. Nå følger Hilton-kjeden etter med lignende regler. Hensikten er at gjester ikke lenger skal kunne oppholde seg uforstyrret på hotellrommet i dagesvis. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
FJERNES: Disney-hotellene har fjernet dette skiltet fra hotellrommene etter Las Vegas-massakren i fjor. Nå følger Hilton-kjeden etter med lignende regler. Hensikten er at gjester ikke lenger skal kunne oppholde seg uforstyrret på hotellrommet i dagesvis. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Paddock hadde båret ti kofferter med våpen opp til rommet og fått forberede massakren uforstyrret - med et «Do not disturb»-skilt på døra. Dette skiltet skal Paddock ha hatt hengende på døra i flere dager.

Dette fikk Disney-kjeden til å agere. De fjernet skiltene fra rommene og erstattet de med "Rommet er opptatt"-skilt ved hotellene sine I Disney World, skriver Condé Nast Traveler.

Disneys hotellkjede har sagt at de vil innføre denne praksisen ved alle sine hoteller, og at dette ikke er en midlertidig, men en varig praksis.

Inspiseres hvert døgn

Rent praktisk innebærer den nye ordningen at gjestene ikke lenger - ved å henge ut «Ikke forstyrr»-skiltet - er garantert å få være uforstyrret på rommet så lenge de ønsker. Disneys hotell-betjening er instruert i å inspisere alle rom med minimum 24 timers intervaller, uten unntak.

De vil banke på dørene, tilkjennegi hvem de er, og så åpne døra.

Nye Hilton-regler

Etter Disneys initiativ, har også Hilton-kjeden tilkjennegitt at de også vil endre praksis for å hindre at rom ikke blir inspisert minst en gang i døgnet. Om Hilton-ansatte møter «Ikke forstyrr»-skiltet, skal de etter en periode skyve et skriv under døra der gjesten vil bli gjort oppmerksom på at rommet ikke har kunnet bli betjent, men at om skiltet henger i mer enn 24 timer, vil ledelsen inspisere rommet.

Vanlig praksis i Norge

Hotelldirektør Nina Brandanger ved Hotel Continental i Oslo sier at det er lite sannsynlig at noen kan oppholde seg uforstyrret på et hotellrom over flere dager i Norge.

- Her ved Continental skal vi inspisere rommet minst en gang i døgnet. Det gjør vi selv om «Ikke forstyrr»-skiltet henger ute. Vi banker selvsagt på og sier hvem vi er. Jeg kan ikke snakke for alle, men de stedene jeg har arbeidet har dette vært vanlig praksis, sier Brandanger.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!