- Flaks at det ikke var friminutt

Tak smalt i skolegården der 200 elever pleier å stå. Sjekk hvordan ekstremvinden i Sør-Norge oppstår.

HER STÅR ELEVENE:  Ekstremvinden tok et tak på baksiden av Killingrud ungdomsskole og førte det rett ned i skolegården. - Et hell i uhell at det var undervisning akkurat da, sier rektor Grethe Bøe Hauger. FOTO: JOAKIM FJELDLI.
HER STÅR ELEVENE: Ekstremvinden tok et tak på baksiden av Killingrud ungdomsskole og førte det rett ned i skolegården. - Et hell i uhell at det var undervisning akkurat da, sier rektor Grethe Bøe Hauger. FOTO: JOAKIM FJELDLI. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lokale utslag av  ekstremvinden vil fortsatt herje utover ettermiddagen og kvelden i Sør-Norge før det avtar til en «vanlig» april-lørdag.

Her kan du sjekke været over hele Norge - og resten av kloden.

- Det vil blåse sterk vind over Sør-Norge i hele ettermiddag, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Ingrid Bentsen til Dagbladet.

Det har vært målt liten kuling i indre strøk av Sør-Norge i dag og storm på fjellet.

Over 200 elever og lærere ved Killingrud ungdomsskole i Solbergelva i Nedre Eiker fikk sitt vindsjokk noen minutter over klokka 12 i dag. Taket over lærernes arbeidsrom ble tatt av vinden, og landet med et brak i skolegården.

-Kunne gått riktig ille - Heldigvis var det undervisning da dette skjedde. Takplater og store biter av taket flagret gjennom skolegården der elevene oppholdet seg i friminuttene. Dette kunne gått riktig ille. Det var et hell i uhellet at alle var innendørs, og vi priser oss lykkelige over ingen ble skadd, sier rektor Grethe Bøe Hauger til Dagbladet etter sjokkopplevelsen.

Skolen er ti år gammel, og ifølge dt.no skal eiendomssjef Erik Mathiassen i Nedre Eiker kommune nå sjekke om det er noe med takkonstruksjonen som plutselig ikke tålte vindkastene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer