HER STÅR ELEVENE:  Ekstremvinden tok et tak på baksiden av Killingrud ungdomsskole og førte det rett ned i skolegården. - Et hell i uhell at det var undervisning akkurat da, sier rektor Grethe Bøe Hauger. FOTO: JOAKIM FJELDLI.
HER STÅR ELEVENE: Ekstremvinden tok et tak på baksiden av Killingrud ungdomsskole og førte det rett ned i skolegården. - Et hell i uhell at det var undervisning akkurat da, sier rektor Grethe Bøe Hauger. FOTO: JOAKIM FJELDLI.Vis mer

- Flaks at det ikke var friminutt

Tak smalt i skolegården der 200 elever pleier å stå. Sjekk hvordan ekstremvinden i Sør-Norge oppstår.

(Dagbladet): Lokale utslag av  ekstremvinden vil fortsatt herje utover ettermiddagen og kvelden i Sør-Norge før det avtar til en «vanlig» april-lørdag.

Her kan du sjekke været over hele Norge - og resten av kloden.

- Det vil blåse sterk vind over Sør-Norge i hele ettermiddag, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Ingrid Bentsen til Dagbladet.

Det har vært målt liten kuling i indre strøk av Sør-Norge i dag og storm på fjellet.

Over 200 elever og lærere ved Killingrud ungdomsskole i Solbergelva i Nedre Eiker fikk sitt vindsjokk noen minutter over klokka 12 i dag. Taket over lærernes arbeidsrom ble tatt av vinden, og landet med et brak i skolegården.

-Kunne gått riktig ille - Heldigvis var det undervisning da dette skjedde. Takplater og store biter av taket flagret gjennom skolegården der elevene oppholdet seg i friminuttene. Dette kunne gått riktig ille. Det var et hell i uhellet at alle var innendørs, og vi priser oss lykkelige over ingen ble skadd, sier rektor Grethe Bøe Hauger til Dagbladet etter sjokkopplevelsen.

Skolen er ti år gammel, og ifølge dt.no skal eiendomssjef Erik Mathiassen i Nedre Eiker kommune nå sjekke om det er noe med takkonstruksjonen som plutselig ikke tålte vindkastene.

- Ingen tak skal blåse av, det skal ikke skje, sier eiendomssjefen til Drammens Tidendes nettutgave.

Skjedde også i 1983 - Har det vært ekstremvind i Solbergelva i dag?

- Tidligere på dagen var vi flere kolleger som snakket om den voldsomme vinden. Men det var selvsagt ingen som var inne på tanken om at taket utrygt, selv om det samme skjedde på gamleskolen på nabotomta her i 1983, sier rektor Grethe Bøe Hauger til Dagbladet.

Alle klasserommene er klare til bruk fra mandag av.

En 18 år gammel kvinne fra Svene er fraktet til sykehus etter at et tre veltet over bilen hun kjørte, melder Laagendalsposten, mens Storm.no melder at vindkast har tatt taket på brannstasjonen på Sunndalsøra.
 
Ventet to timer i tunnel Alette Dybesland Lie (21) sitter på en buss som akkurat har kjørt fra Voss.

- Vi skulle vært i Oslo klokka 14.30, sier hun.

Hun tok 08.00-toget fra Bergen i dag tidlig, men etter flere timers venting i tunnelen før Finse kjørte toget tilbake til Voss der passasjerene fikk tilbudet om enten å bli med tilbake til Bergen, eller ta bussen til Oslo. 

- Det var problemer med sporet videre. Det var stengt fra Finse og over fjellet, sier hun.

Åtte timer forsinket kan Dybesland nå vente seg mange seks-sju timer på bussen til Oslo.

Storm på fjellet På fjellet er det delvis storm, og det blåser kraftig både på Vestlandet og Østlandet, sier statsmeteorolog Bentsen.

Snittvinden for Oslo er frisk bris til liten kuling. Det er mye vind i høyden, som av og til slår ned, forklarer hun:

- Årsaken er et høytrykk som ligger over Storbritannia møter et lavtrykk som ligger over Trøndelag, sier hun.

Høytrykket vil komme nærmere, mens lavtrykket går østover.

- Allerede mot kvelden vil det roe seg. I morgen vil det bli rolig i hele Sør-Norge, sier Bentsen til Dagbladet.

STOPPET AV STORMEN: Alette Dybesland Lie (21) ble stoppet av stormen. Foto: PRIVAT
STOPPET AV STORMEN: Alette Dybesland Lie (21) ble stoppet av stormen. Foto: PRIVAT Vis mer