Hurtigruten:

Fleece blir historie

Først forsvant plasten - nå blir fleecen fjernet.

TIL KAI: «MS Midnatsol» er ett av i alt 16 hurtigruteskip som ligger i opplag. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
TIL KAI: «MS Midnatsol» er ett av i alt 16 hurtigruteskip som ligger i opplag. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hurtigruten starter årets sommersesong med 14 av 16 skip i opplag, og bare to skip som seiler mellom Bodø og Kirkenes. Men det er uten ett eneste plastsugerør om bord. Og alt annet som heter engangsplast er også fjernet fra selskapets skip foran årets Norgesferie.

I tillegg har konserndirektøren tatt enda et grep: Fleecejakkene skal bort, både fra butikken om bord og fra kolleksjonen til de ansatte på skipene.

Vekk med plast på kroppen

- Fleece inneholder mikroplast, og er svært skadelig for naturen. Vi har stoppet alle innkjøp av fleeceprodukter og ønsker ikke å selge disse plaggene mer. Vi har byttet dem ut med ull fordi vi ønsker å ta gode grep der det er mulig, sier Daniel Skjeldam.

En ny analyse utført av Bangor Universitet i Wales viser at mikroplast nå er å finne så godt som overalt i naturen rundt oss.

Forskningen, ledet av Christian Dunn ved Bangor Universitet i Wales, viser at mikroplast finnes i både elver og innsjøer i Storbritannia, så vel som i grunnvannet i USA, langs Yangtze-elva i Kina og langs Spanias kyst. Dagbladet har tidligere omtalt at det også er funnet i Antarktis, og også i samtlige kavdyrkadavre som ble funnet langts Storbritannias kyst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.