Du leser nå Dagbladet Pluss

Flekkene du må sjekke

Hudforandringer generelt er noe en bør være obs på og få undersøkt.

VÆR OBS: Om du oppdager kuler og knuter som endrer seg i løpet av uker, uavhengig av farge, bør de undersøkes. Her er en pasient med basalcellecarsinon på nesa. Foto: Scanpix
VÆR OBS: Om du oppdager kuler og knuter som endrer seg i løpet av uker, uavhengig av farge, bør de undersøkes. Her er en pasient med basalcellecarsinon på nesa. Foto: ScanpixVis mer

I løpet av livet er det naturlig at kroppens største organ, huden, forandrer seg, og særlig i ansiktet.

- Man er mer utsatt for å skade huden sin når det er sommer og sol. De farlige hudforandringene, har en relasjon til soleksponering og er en del av en kronisk solskade etter å ha vært eksponert for sol over lengre tid, sier hudspesialist Jon Langeland.

Det finnes for eksempel ulike typer pigmentflekker, som er en vanlig hudlidelse, og vises som brune flekker i huden. Mange av forandringene er ufarlige, men mørke, og særlig svarte flekker generelt bør en være særlig på vakt for.

- Om det oppstår en sårdannelse i ansiktet, som får skorpe og som i tillegge blør bør du være på vakt. Da kan det være hudkreft, sier førsteamanuensis ved UiO, og overlege ved Oslo Universitetssykehus, Jon Anders Halvorsen, spesialist på hudsykdommer.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.