Fleksiferie for barna: - For mange foreldre vil det bli enklere å avvikle ferie

Mange nordmenn mener foreldrene selv bør få bestemme når barna skal ha ferie.

LANG FERIE: Sommerferien
 kan bli for lang for barna, tror Tove og Tore Thun Almlid fra Oppdal. De er på tur til Oslo med barna Jørgen, Frida og Fredrik. FOTO: CHRISTIAN ROTH
 CHRISTENSEN
LANG FERIE: Sommerferien  kan bli for lang for barna, tror Tove og Tore Thun Almlid fra Oppdal. De er på tur til Oslo med barna Jørgen, Frida og Fredrik. 
FOTO: CHRISTIAN ROTH  CHRISTENSEN
Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange mener det bør bli lettere for skolebarn å få fleksifri, viser en fersk undersøkelse Ipsos MMI har utført for Dagbladet.

- For mange foreldre vil det bli enklere å avvikle ferie hvis man kan velge å flytte deler av ferien til andre tidspunkter, mener Stig Rusten, informasjonsansvarlig i Aleneforeldreforeningen.

Dårlig økonomiDe som har flere barn i husstanden, mener i større grad enn andre at det bør åpnes for at foreldre kan ta barna ut av skolen utenom de faste skoleferiene.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer