Flere av disse er ristet i palmeolje

Se hvilken type peanøtter som kommer best ut i test.

SUNNEST UTEN SALT: Peanøtter uten salt er naturligvis sunnest, men de fleste typer er med salt. Det er imidlertid forskjell på hvor mye de er saltet. Foto: Erik Helgeneset
SUNNEST UTEN SALT: Peanøtter uten salt er naturligvis sunnest, men de fleste typer er med salt. Det er imidlertid forskjell på hvor mye de er saltet. Foto: Erik Helgeneset Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Bramat.no): Ristede og saltede peanøtter er selvsagt ikke så sunt som usaltete peanøtter. Naturlige peanøtter er en kilde til fiber, protein, sunne fettsyrer, vitamin E og andre antioksidanter, B-vitaminer og mineraler og sporstoffer. Dessuten inneholder naturlige peanøtter svært lite salt. Sjekk hvilken olje nøttene er ristet i Når nøttene ristes i olje, blir de mer fettrike og kaloriinnholdet øker. Brukes det en sunn olje som raps, blir likevel fettsammensetningen bra. Men, når det brukes kokosolje og palmeolje øker innholdet av mettet fett. Palmeolje bidrar særlig med den kolesteroløkende palmitinsyren.

Les også: Pass deg for palmeolje

Styr unna de salteste nøttene Vi får i oss allerede nok salt i kostholdet, derfor kan du godt velge nøtter med det laveste saltinnholdet. Spiser du mye peanøtter, og velger de som inneholder mest salt, får du i deg langt mer salt enn anbefalt.

Les også: Derfor bør du spise mindre salt

Slik har vi gjort testen I denne testen har vi sett på peanøttenes innhold av kalorier, mettet fett, fiber og salt. Mye kalorier, mettet fett og salt har trukket ned. Fiber trekker opp. Vi har dessuten gitt et lite poengtrekk for bruk av palmeolje.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer