Flere tusen i forskjell på dyrest og billigst

Se våre store pristest av vinterdekk.

PIGG ELLER PIGGFRITT? Uansett hva du velger bør du sjekke vår store pristest først. Foto: TESTWORLD
PIGG ELLER PIGGFRITT? Uansett hva du velger bør du sjekke vår store pristest først. Foto: TESTWORLDVis mer

I år har DinSide igjen gjort en pristest av vinterdekk basert på prisene fra en rekke dekkforhandlere i de største byene i Norge.

Utgangspunktet for pristesten er de samme dekkene som er testet i årets store dekktest fra Testworld, i samarbeid med blant annet norske NAF.

Vi har bedt om priser som tilbys kundene for fire dekk, ferdig montert på bilen og avbalansert, i dimensjonen 205/55 R16. Det er selvfølgelig også mulig å sette på hjulene selv i etterkant av dekkskiftet, det gjør du i så fall slik.

Du kan se alle prisene her.

Opplever du å ikke få dekkene til prisen forhandlerne har oppgitt, er det fint om du tipser oss om dette.

Testvinner ikke med I årets test er det testet tolv sett piggdekk, og åtte sett piggfrie. Husk for øvrig at hvis du kjører med piggdekk kan det bli veldig dyrt å glemme piggdekkgebyret i Oslo og Bergen.

Dekktesten ble publisert i sin helhet på NAF sine nettsider forrige uke.

Øverst på pallen for piggdekk kom Nokian Hakkapeliitta 8, et dekk som Vegdirektoratet inntil nylig hadde stemplet som ulovlig i Norge. Etter påtrykk fra DinSide har imidlertid direktoratet nå snudd, og gitt dekket dispensasjon i det norske markedet i to år. Så langt finnes dekket av naturlige årsaker ikke hos norske forhandlere.

Forhandlerne har derimot fylt opp lagrene med forgjengeren, Hakkapeliitta 7. Vi har derfor bedt forhandlerne om pris på dette dekket i stedet.

Vi oppfordrer deg likevel til å sjekke med forhandleren om de kommer til å ta inn testvinneren, kanskje har de også en god pris på dette.

Store prisforskjeller Det er stort sprik i prisene på piggdekk og mest er det å hente hos de store merkene.

Du sparer for eksempel 1680 kroner på å kjøpe Nokian Hakkapeliitta 7 på rett sted. Hos Tevo Dekk i Trondheim får du fire dekk for 5700 kroner, mot 7380 kroner hos Dekkmester'n Holmlia.

Om det er særlig praktisk rent geografisk er en annen sak, men trønderne får altså den beste prisen ifølge vår tabell.

Også dekkene fra Continental, Goodyear, Michelin og Pirelli varierer mye i pris, så her er det penger å spare.

Lokale variasjoner Også når det gjelder piggfrie dekk er det store prisforskjeller. Det største spriket finner vi på Michelins dekk, hvor 2.197 kroner skiller det billigste fra det dyreste.

Bilister i Stavanger bør være mest på vakt - her er nemlig både den dyreste og den billigste forhandleren representert. Hos Vianor på Forus må du ut med 7.497 kroner for fire dekk, mens du hadde sluppet unna med 5.300 kroner hos Dekksentralen i Dusavik.

På piggfritt-lista ser vi samme tendens som på piggdekk-lista, nemlig at Continental og Nokian varierer mye i pris.

OMDISKUTERT VINNER: Nokian Hakkapeliitta 8 vant kategorien for vinterdekk med pigger, men var inntil forrige uke forbudt i Norge. Nå har Vegdirektoratet snudd og gitt dekket salgsdispensasjon i Norge i to år. Foto: PRODUSENTEN
OMDISKUTERT VINNER: Nokian Hakkapeliitta 8 vant kategorien for vinterdekk med pigger, men var inntil forrige uke forbudt i Norge. Nå har Vegdirektoratet snudd og gitt dekket salgsdispensasjon i Norge i to år. Foto: PRODUSENTEN Vis mer

Det billigste dekket er Fulda Montero 3 dersom du kjøper det hos Dekkpartner Holmen Bilgummiverksted, men dette var altså dekket som kom dårligst ut i dekktesten.

Husk også å sjekke om du har noen rabattavtaler som kan sikre deg lavere pris.

Dekkmann gir for eksempel rabatt til NAF-medlemmer, så den endelige prisen kan bli lavere enn det som er oppgitt i tabellen.

Noen forhandlere har også pakketilbud med dekkhotell eller tilsvarende kampanjer.

Om pristesten: DinSide har innhentet priser fra dekkforhandlere i perioden 30. september til 2. oktober. Priser er oppgitt over telefon, eller blitt tilsendt på e-post.

Prisene vi har bedt om er for fire dekk på felg, ferdig montert og avbalansert på bilen inkludert merverdiavgift.

DinSide tar forbehold om utsolgte dekk og eventuelle prisendringer, og at det kan finnes andre dekkforhandlere som tilbyr lavere priser enn de som er oppgitt i pristesten.

Les også:

EU-kontrollen blir mer omfattende
Er du helt sikker på at leiebil er inkludert i forsikringen din?
Derfor skal du passe ekstra godt på verkstedet ditt
Det har aldri vært større forskjell på bilsikkerheten