Norgesferie

Flesland tar av - har fått 14 nye ruter hittil i år. Nå melder en ny gigant om direkteruter til Bergen

- Stor stas for Vestlandet og Fjord-Norge, sier flyplass-sjefen.

DIREKTE TIL PARIS: Med Air France nye satsing på Flesland, kan vestlendingene fra i vår fly direkte til Paris hver eneste dag. Dessuten håper turistnøringen på at ruta vil bli populær for europeere som vil oppleve Vestlandets fjorder. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
DIREKTE TIL PARIS: Med Air France nye satsing på Flesland, kan vestlendingene fra i vår fly direkte til Paris hver eneste dag. Dessuten håper turistnøringen på at ruta vil bli populær for europeere som vil oppleve Vestlandets fjorder. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter at Bergen Lufthavn Flesland åpnet det nye terminalbygget sitt, har flyselskapene kjent sin besøkelsestid og opprettet en rekke nye ruter til byen. I fjor kom ni nye ruter på kartet. Så langt i 2018 er tallet 14, og flere er visstnok på vei, men venter på å bli offisielle.

Siste tilskudd på stammen er Air France som fra mai starter direkterute mellom Flesland og Charles de Gaulles-flyplassen i Paris.

Det gleder fungerende lufthavndirektør Øystein Skaar.

- Dette er stor stas for Vestlandet og vestlendingene. Med denne nye ruta får vestlendingene direkte tilgang til Air France og KLM sitt store verdensomspennende rutenett. Dessuten er det jo en kjensgjerning at de fleste gjerne vil reise direkte og spare tid, det blir det større muligheter til nå.

- Og ikke minst er dette godt nytt for Fjord-Norge som turistdestinasjon. Nå blir inngangsporten til Vestlandets fjorder og fjell enda enklere, sier Skaar.

Widerøe henter Asia-turister

Tidligere ble det kjent at Finnair også satser på Bergen. Det gjør de i form av et samarbeid med Widerøe, som med sine nye jetfly daglig skal fly turister som kommer til Helsinki med Finnair fra Asia, over til Bergen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer