Norgesferie

Flesland tar av - har fått 14 nye ruter hittil i år. Nå melder en ny gigant om direkteruter til Bergen

- Stor stas for Vestlandet og Fjord-Norge, sier flyplass-sjefen.

DIREKTE TIL PARIS: Med Air France nye satsing på Flesland, kan vestlendingene fra i vår fly direkte til Paris hver eneste dag. Dessuten håper turistnøringen på at ruta vil bli populær for europeere som vil oppleve Vestlandets fjorder. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
DIREKTE TIL PARIS: Med Air France nye satsing på Flesland, kan vestlendingene fra i vår fly direkte til Paris hver eneste dag. Dessuten håper turistnøringen på at ruta vil bli populær for europeere som vil oppleve Vestlandets fjorder. Foto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Etter at Bergen Lufthavn Flesland åpnet det nye terminalbygget sitt, har flyselskapene kjent sin besøkelsestid og opprettet en rekke nye ruter til byen. I fjor kom ni nye ruter på kartet. Så langt i 2018 er tallet 14, og flere er visstnok på vei, men venter på å bli offisielle.

NY TERMINAL: Statsminister Erna Solberg sto i for for den offisielle åpningen av den nye terminalen som dobler kapasiteten på Flesland. Nå oppretter flyselskapene stadig flere ruter til byen. Foto: NTB Scanpix
NY TERMINAL: Statsminister Erna Solberg sto i for for den offisielle åpningen av den nye terminalen som dobler kapasiteten på Flesland. Nå oppretter flyselskapene stadig flere ruter til byen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Siste tilskudd på stammen er Air France som fra mai starter direkterute mellom Flesland og Charles de Gaulles-flyplassen i Paris.

Det gleder fungerende lufthavndirektør Øystein Skaar.

- Dette er stor stas for Vestlandet og vestlendingene. Med denne nye ruta får vestlendingene direkte tilgang til Air France og KLM sitt store verdensomspennende rutenett. Dessuten er det jo en kjensgjerning at de fleste gjerne vil reise direkte og spare tid, det blir det større muligheter til nå.

- Og ikke minst er dette godt nytt for Fjord-Norge som turistdestinasjon. Nå blir inngangsporten til Vestlandets fjorder og fjell enda enklere, sier Skaar.

Widerøe henter Asia-turister

Tidligere ble det kjent at Finnair også satser på Bergen. Det gjør de i form av et samarbeid med Widerøe, som med sine nye jetfly daglig skal fly turister som kommer til Helsinki med Finnair fra Asia, over til Bergen.

I kombinasjon med Widerøes direkteruter mellom Bergen og Bodø og Tromsø, blir det langt enklere for mange turister å kombinere de to største norske attraksjonene: Nordlyset i nord og fjordene i vest.

- Fjord-Norge har jobbet godt med å markedsføre Vestlandet. Det er gledelig at flere flyselskap nå ser mulighetene i dette og velger å satse på Bergen, sier Skaar.

Ny terminal

At Flesland ikke skal tåle den økte trafikken, er ikke Skaar det minste bekymret for.

- Da den nye terminalen åpnet i fjor, var det kvantesprang. Det er mange år til vi kommer til å oppleve kapasitetsproblemer her. Selvsagt kan det oppstå noen køer på store reisedager og om det ankommer mange fly fra utenfor Schengen, men slik er det overalt.

FLYSPRELL: Boeings Dreamliner-maskiner har hatt store startvansker, som blant annet har rammet mang en Norwegian-passasjér. Nå har Boeing kommet med en ny video, som viser hva deres Dreamliner-modell 787-9 kan få til. Video: Boing / Youtube Vis mer Vis mer

- Nye Flesland er glad for alle de nye rutene som opprettes, og flyplassen tåler langt mer trafikk enn dette, sier Skaar.

Satser også på Oslo

Air France øker også kapasiteten på ruter mellom Oslo og Paris til sommeren. Gjennom datterselskapet Joon, vil det bli 17 ukentlige avganger mellom Gardermoen og Paris.

- Vi er svært glade for at vi fortsetter veksten i Norge. Vi har sett en økning i trafikken til Paris fra Oslo, og vet at nordmenn elsker Paris. Den nye ruten til Bergen vil utvide mulighetene for internasjonal turisme Vest-Norge – en av Nord-Europas vakreste destinasjoner med sine unike fjell og fjorder, sier Paul Terstegge som er General Manager i Air France KLM Nord-Europa.