OVERFYLT: Et fly fra Pakistan Airlines fløy fra Karachi til Medina i Saudi-Arabia med sju stå-passasjerer om bord. Nå har begge pilotene mistet lisensen sin. Foto: NTB Scanpix
OVERFYLT: Et fly fra Pakistan Airlines fløy fra Karachi til Medina i Saudi-Arabia med sju stå-passasjerer om bord. Nå har begge pilotene mistet lisensen sin. Foto: NTB ScanpixVis mer

Pakistan Airlines

Fløy i tre og en halv time - med sju ståpassasjerer

Nå har pilotene mistet lisensen.

Pakistan Internatinal Airlines (PIA) har 409 sitteplasser på Boeing 777-flyene sine. Under en flyvning fra Karachi til Medina i Saudi-Arabia tidligere i år, var det imidlertid 416 passasjerer om bord.

Flighten var overbooket, og da det møtte opp flere passasjerer enn det var plass til, valgte bakkepersonalet i skranken og å skrive ut håndskrevne boardingpass til de syv personene det ikke fantes seteplass til.

På ombordstigningskortene sto det at det kun var ståplass.

Pilotene som hadde kommandoen, godtok opplegget, men det gjorde ikke purseren. Han syntes dette overhodet ikke var greit, og meldte fra om epiosoden.

Nå har saken fått sitt etterspill:

Pakistanske luftfartsmyndigheter har bestemt at begge de to pilotene har fått inndratt lisensen til å fly, bakkemannskapet som godtok å slippe inn flere passasjerer enn det var seteplass til har fått en formell advarsel og PIA har fått refs for ikke å ha tatt tak i epsioden selv, skriver aljazeera.

HØR LYDLOGGEN: En Air Canada-pilot var i ferd med å lande på takstebanen i stedet for rullebanen ved San Franscisco International Airport. Flyet skal ha fløyet over fire ventende fly i en høyde så lav som 30 meter. Video: CNN Vis mer

Kapteinen på flyet hevder at han ikke var klar over at det fantes ståpassasjerer i kabinen da flyet tok av. Først etter avgang ble han gjort oppmerksom på dette, melder den pakistanske avisa The Dawn, og klandrer purseren som tillot at flyet fikk lette med sju passasjerer mer enn det var seteplasser til.

Flyturen mellom Karachi og Medina tar tre og en halv time.