IKKE SKVETNE: Passasjerene som fløy Finnair rute 666 til HEL fredag den13., utfordret nok etter manges mening skjebnen. Men det gikk veldig bra. Foto: NTB Scanpix
IKKE SKVETNE: Passasjerene som fløy Finnair rute 666 til HEL fredag den13., utfordret nok etter manges mening skjebnen. Men det gikk veldig bra. Foto: NTB ScanpixVis mer

Overtro

Fløy med flight 666 til HEL fredag den 13.

Alle kom fram i god behold.

(Dagbladet): De var neppe spesielt overtroiske, passasjerene på Finnairs rute 666 fra København til Helsinki i går.

Flyplasskoden til Vantaa-flyplassen i Helsinki er HEL, og flere engelskspråklige medier, som The Independant, har fråtset i ordspill rundt den spesielle flighten og alle de myteomspunne ulykkes-symbolene som omgir den.

Å fly med flight 666 til HEL fredag den 13. - vel, det gjør du ikke om du er spesielt overtroisk og helst ikke vil utfordre skjebnen.

Men, alt gikk selvsagt bra, og flyet landet sogar før tiden.

- Denne flighten har vært en stående vits blant flygerne. Jeg er ikke overtroisk, dette er bare tilfeldigheter, sier pilot Juha-Pekka Keidasto til The Telegraph, som også har omtalt flyvningen.

Flere nettsteder fulgte flyvingen tett via Flight Radar, hvor du kan følge flytrafikken live. Da flyet vel var nede på bakken i Finland, eksploderte det i sosiale medier.

Det hører også med til historien at dette var siste gang det fikk an å fly til HEL på fredag den 13. med AY666. Ruta, som har eksistert i 11 år, skifter nå navn til AY954.

Skulle man først velge å fly denne dagen, var Finnair neppe noe dumt valg. Det finske flyselskapet er inne på liste over verdens 20 mest sikre flyselskaper i den siste rangeringen anerkjente Airlineratings.com.