Flysikkerhet

Fly måtte nødlande etter at høylydt promping førte til slagsmål i kabinen

Passasjer var full av gass.

MÅTTE NØDLANDE: Et Transavia-fly på vei til Amsterdam så seg nødt til å lande i Wien da det brøt ut slagsmål om bord. Slåsskampen skyldtes at en passasjer nektet å slutte å prompe. Arkivfoto: NTB / Scanpix
MÅTTE NØDLANDE: Et Transavia-fly på vei til Amsterdam så seg nødt til å lande i Wien da det brøt ut slagsmål om bord. Slåsskampen skyldtes at en passasjer nektet å slutte å prompe. Arkivfoto: NTB / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er mange grunner til at flykapteiner velger å avbryte flyvninger og gå ned på andre flyplasser enn planen var.

Som regel handler det om tekniske feil på flyet. At det foretas avvikende landinger på grunn av fising om bord, er neppe registrert tidligere.

Men det skjedde her om dagen da kapteinen på et Transavia-fly fra Dubai til Amsterdam bestemte seg for å lande i Wien, skriver Metro og flere andre medier, blant annet svenske Expressen.

Nektet å slutte

Historien gjengis slik:

En mannlig passasjer skal angivelig ha hatt litt vel mye gass i magen, og han ville gjerne ha det ut, og så heller tilsynelatende ingen grunn til å prøve å lirke det ut på diskret vis.

To nederlendere som satt ved siden av ga uttrykk for hva de mente om den uhemmede prompingen, men mannen skal etter rapportene bare ha fortsatt.

Stemningen ble amper, og til tross for at både besetningen og kapteinen hadde forsøkt å roe gemyttene, skal det ha brutt ut slåsskamp om bord.

Arresterte søstre

Da fikk kapteinen nok og ba om å få lande i Wien, der politiet bordet flyet og tok med seg slåsskjempene.

Politiet tok også med seg to søstre, som ble anklaget for å være en del av bråket. Det nekter kvinnene steilt på.

– Vi var ikke med på det. Vi hadde uflaks og havnet på samme rad som mannen, men vi gjorde ikke noe. Dessuten vil jeg påstå at det var kabinpersonalet som provoserte og pisket opp stemningen, sier Nora Lacchab (25) til den nederlandske avisa De Telegraaf.

Alle passasjerene ble senere løslatt av politiet og ble ikke tiltalt for noe da de ikke hadde forbrutt seg mot østerriksk lov. Samtlige har imidlertid blitt svartelistet for livet av lavprisselskapet Transavia Airlines.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer