Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Fly «nødlandet» da rasende midtsete-passasjer gikk amok

Havnet mellom to som reiste sammen.

KASTET AV FLYET: Hissigproppen av en amerikaner geleides ut av flyet av politiet på New Zealand. Han ble rasende da han endte opp i mellom to som reiste sammen. Video: Neil Kay Vis mer

United Airlines-flighten mellom Sydney og San Fransisco 1. januar, gikk ikke helt som planlagt.

Kapteinen bestemte seg kjapt for en mellomlanding i Auckland på NewZealand for å sette av en noe hissig passasjer.

Ifølge flere utenlandske nettsteder, blant annet The New Zealand Herald ble mannen rasende da han på den lange flighten ble tildelt et midtsete - plassert mellom to personer som åpenbart reiste sammen.

Og reiser du sammen med noen, prater du gjerne sammen, kanskje spesielt på en flytur som varer i over 15 timer.

Det likte den bråsinte passasjeren dårlig, og begynte å bråke allerede etter en halvtime i lufta.

Se hendelsen i videoen øverst i saken.

En video som sirkulerer på sosiale medier viser mannen i kraftig disputt med besetningen ombord. Han argumenterer i begynnelsen forståelig nok med at flyselskapet burde forstått at det ikke var greit å sette andre mellom to som reiste sammen, og i tillegg hadde samme etternavn.

Da det kvinnelige besetningsmedlemmet antydet at det kunne være aktuelt å sette mannen av om han ikke roet seg, tok raseriet av, og det som hittil hadde vært kraftig argumentasjon endret karakter til utskjelling og roping.

- Jeg roper ikke, vil du høre meg rope, sa han i et stemmeleie som knapt kan karakteriseres som annet enn, ja, nettopp - roping.

- Vet du hvor kult det hadde vært om dere snudde på grunn av meg? Gjør dere det? ropte han etter besetningsmedlemmet da hun gikk videre. Og fulgte opp med:

- Gjør det, jeg er så uhøflig, er jeg ikke, feita?

Ifølge andre passasjerer på flyet slengte mannen også en rekke kjønnsnedsettende kommentarer både til medpassasjerer og betjeningen ombord.

Vel, som sagt så gjort. Kapteinen snudde flyet over Tonga og fløy tilbake til Auckland der mannen, en 42 år gammel amerikansk statsborger, ble geleidet ut og bedt om å samarbeide med politiet for å unngå ytterlig tiltale.

Det ble mannen nektet innreise, men holdt i forvaring på flyplassen i påvente av hjemtransport.

UFRIVILLIG MELLOMLANDING: Flere av passasjerene tok den ufrivillige mellomlandingen med tilsynelatende godt humør. Foto: Neil Kay / Facebook
UFRIVILLIG MELLOMLANDING: Flere av passasjerene tok den ufrivillige mellomlandingen med tilsynelatende godt humør. Foto: Neil Kay / Facebook Vis mer

Han kom neppe på samme fly som de 252 øvrige passasjerene, som på Uniteds regning ble innlosjert på hotell natta over ifølge San Fransisco Chronicle.

Hvem som betaler regninga til slutt, gjenstår dog å se.

På sosiale medier får United Airlines mye skryt for å ha håndtert situasjonen profesjonelt og satt sikkerheten først. En av passasjerene har postet flere Instagram-bilder av strandede passasjerer som koser seg i hotellbaren under den ufrivillige mellomlandingen.

- Vi beklager på det sterkeste hva som hendte, sier Uniteds talsperson Erin Benson

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media