Flyr over Atlanteren for å spise en bedre middag

Gourmet-turismen tar av.

MATDILLA:  Folk gjør mer og mer for matopplevelser utenom det vanlige. Maaemo i Oslo er blant restaurantene som er blitt reisemål i seg sjøl.Mange av gjestene har fløyet fra USA eller Asia for å spise. Maaemo skapte sensasjon ved å kapre to stjerner i Michelinguiden med en gang den ble vurdert. Nå har restauranten åpnet igjen etter å ha pusset opp. Foto: MELISA FAJKOVICt
MATDILLA: Folk gjør mer og mer for matopplevelser utenom det vanlige. Maaemo i Oslo er blant restaurantene som er blitt reisemål i seg sjøl.Mange av gjestene har fløyet fra USA eller Asia for å spise. Maaemo skapte sensasjon ved å kapre to stjerner i Michelinguiden med en gang den ble vurdert. Nå har restauranten åpnet igjen etter å ha pusset opp. Foto: MELISA FAJKOVICt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

«Måltidsturisme», «gastronomireiser», «gourmetturisme». Kjært barn har mange navn. Mat blir bare større og større trekkplaster. Kanskje ikke så rart. Hver tredje krone vi bruker på reise, bruker vi på måltider. Det vi kutter siste ned på er kostnader til mat. Noen tar trenden helt ut.

- Vi har gjester fra Hong Kong, USA og Australia som reiser til Oslo bare for å spise på Maaemo, forteller Bandar Abdul -Jauwad.

 Han er presseansvarlig på Oslo-restauranten som ble verdensberømt etter å ha kapret to stjerner i Michelinguiden i 2012.

Feriematlyst En ny undersøkelse utført av reisesøkemotoren Momondo viser at nordmenn ligger på topp i «feriematlyst».

Syv av ti nordmenn oppgir god mat som mest avgjørende for en vellykket ferie.

Mat er viktigere enn strandliv, sightseeing, shopping og festing - uavhengig av om familie, partner eller venner er reisefølge. Maten er så viktig at man kan hevde at «er maten god, er ferien god».

30 prosent av oss foretrekker lokale retter på ferie, 53 prosent foretrekker en kombinasjon av lokale retter og mat vi kjenner fra før.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer