SUPERSONISK: Tegningene av flyet «Sonicstar» ble presentert på et flyshow i Paris forrige uke. Illustrasjon: HYPERMACH
SUPERSONISK: Tegningene av flyet «Sonicstar» ble presentert på et flyshow i Paris forrige uke. Illustrasjon: HYPERMACHVis mer

Flyr tre ganger raskere enn lyden

Superfly tar deg fra London til New York på to timer.

(Dagbladet): Britiske Hypermach planlegger er supersonisk jetfly, som vil være dobbelt så raskt som en Concord, skriver Daily Mail.

Tegningene av flyet «Sonicstar» ble presentert på et flyshow i Paris forrige uke, og Hypermach hevder flyet vil være så raskt at det tar deg fra London til New York på bare to timer.

En flytur fra New York til Sydney vil kuttes ned fra dagens 20 timer til bare fem timer om selskapets planer blir en realitet.

Trippel lydhastighet Flyet med 20 seter, vil ha en marsjfart på 3,1 mach, muliggjort av en s-magjet hybridgassturbinmotor. Én mach er ifølge Store norske leksikon det samme som lydens hastighet.

- Menneskeheten har alltid vært inspirert til å gjøre ting bedre og raskere og det er også vår ambisjon, sier administrerende direktør i Hypermach Richard Lugg.
Målet er ha motoren klar innen 2020, mens flyet skal være konstruert innen 2025.

Lite drivstoff Sonicstar har en rekkevidde på 6 000 nautiske mil, og vil ifølge Daily Mail ha et relativt lavt drivstofforbruk.

Supersoniske fly vil derfor kommer til å revolusjonere måten vi reiser på i framtiden, og lave utslipp vil være nøkkelen til Sonicstars suksess, hevder selskapet.

Ifølge Gizmag.com, vil det koste 80 millioner dollar å produsere flyet, altså i underkant av 440 millioner norske kroner.

LYNRASKT: Flyet vil ha en marsjfart på 3,1 mach, muliggjort av det selskapet kaller en s-magjet hybridgassturbinmotor.  Illustrasjon: HYPERMACH
LYNRASKT: Flyet vil ha en marsjfart på 3,1 mach, muliggjort av det selskapet kaller en s-magjet hybridgassturbinmotor. Illustrasjon: HYPERMACH Vis mer
FLYR LANGT: Sonicstar har en rekkevidde på 6 000 nautiske mil, og vil ifølge Daily Mail ha et relativt lavt drivstofforbruk. Illustrasjon: HYPERMACH
FLYR LANGT: Sonicstar har en rekkevidde på 6 000 nautiske mil, og vil ifølge Daily Mail ha et relativt lavt drivstofforbruk. Illustrasjon: HYPERMACH Vis mer