Reiserettigheter:

Flyselskapene kan nå bli tvunget til å erstatte hele ferien din

Pakkereiseloven reguleres.

PROBLEMFRI FERIE: Den nye pakkereiseloven skal sørge for klarere ansvarsregler for dem som selger deg reisen. Men noen ønsker fortsatt å pakke reisen selv. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector.
PROBLEMFRI FERIE: Den nye pakkereiseloven skal sørge for klarere ansvarsregler for dem som selger deg reisen. Men noen ønsker fortsatt å pakke reisen selv. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(DAGBLADET): Norske myndigheter er lei av uklare ansvarsforhold hvis noe går galt når folk er på reise. Derfor skal pakkereiseloven med sine forbrukerrettigheter utvides. Dette er godt nytt for deg - og ikke nødvendigvis fullt så godt nytt for mange av reiselivsaktørene.

Når den nye loven trer i kraft skal alle som selger eller formidler både reise og overnatting skal omfattes av det nye pakkereisedirektivet. Dermed er det ikke lenger bare de som tradisjonelt er sett på som charterreiseselskap som må hjelpe deg etter den nye pakkereiselovens bestemmelser.

Derfor endres reglene

Uklare rettigheter for dem som bestiller fly og hotell på egenhånd, er årsaken til at forbrukerminister Solveig Horne i juni tok til orde for en endring i pakkereiseloven.

- I dag har forbrukeren gode rettigheter når det gjelder tradisjonelle pakkereiser. Nå foreslår jeg å klargjøre at disse rettighetene også skal gjelde når du selv setter sammen din egen pakkereise på nett, sier forbrukerminister Solveig Horne (FrP).- Nå foreslår regjeringen å tydeliggjøre at reiser som forbrukeren selv setter sammen kan anses som en pakkereise. Dette gir forbrukerne flere lovfestede rettigheter og Regjeringen har derfor laget dette høringsnotatet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer