Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Luftfart

Flyselskapet gjør drastisk grep

Vil hindre konflikter mellom passasjerene.

FLYSETER: Flyselskapet Delta snevrer inn muligheter til å lene flysetene tilbake, for å unngå konflikter mellom passasjerene. Foto: NTB Scanpix
FLYSETER: Flyselskapet Delta snevrer inn muligheter til å lene flysetene tilbake, for å unngå konflikter mellom passasjerene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyselskapet Delta har begynt å snevre inn muligheten til å lene flysetene tilbake på flere av sine flygninger, for å unngå konflikter mellom passasjerene.

Fra og med lørdag var de i gang med å justere setene på deres flåte av flytypen Airbus A320, slik at man framover bare kan lene seteryggen tilbake halvparten av det man har kunnet tidligere.

- Kommer ikke flere seter

Det kan kanskje virke som om flyselskapet benytter sjansen til å presse inn noen ekstra plasser i et allerede trangt fly, men de benekter selv at dette er tilfelle.

- Delta har ingen planer om å legge til flere seter eller redusere plassen mellom radene. Det handler om å beskytte kundenes personlige rom og minimere forstyrrelser når det kommer til multitasking på reisen, sier talsperson Savannah Huddleston til CNN.

Flere reisende sier til kanalen at de er glade for at Delta nå gjennomfører dette pilotprosjektet. Det er nemlig ikke sjelden at det har oppstått voldsomme konflikter mellom passasjerer der noen har benyttet seg av muligheten for å lene seg tilbake.

Fører til konflikt

Tilbake i 2010 ble den da mer ukjente guvernøren Mitt Romney angrepet av en passasjer da han ba vedkommende som satt foran kona om å rette opp seteryggen før takeoff.

For noen år siden ble James Beach (48) kastet av flyet mellom Newark og Denver etter en krangel med den kvinnelige passasjeren i setet foran. Han hadde benyttet seg av en såkalt «Knee Defender», for å hindre kvinnen i setet foran i å lene setet bakover.

Hendelsen satte i gang en stor debatt om flyetikette. Innretningen er ikke ulovlig å eie eller å selge, men er bannlyst av de aller fleste flyselskaper.

Delta understreker at dette i første omgang kun er en test på korte innenlandsflygninger. Avhengig av tilbakemeldinger fra kundene vil de vurdere å innføre dette på resten av innenriksflygningene i USA, men de har foreløpig ingen planer om å gjøre endringer på sine internasjonale ruter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!