Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Fødte på fly til Istanbul - passasjerene jublet da flyvertinnene viste fram jentebarnet

Født på 43 000 fot. 

VELKOMMEN OM BORD: Lille  Kadiju ble født i 43 000 fot på vei fra Guinea til Tyrkia. Foto: Turkish Airways
VELKOMMEN OM BORD: Lille  Kadiju ble født i 43 000 fot på vei fra Guinea til Tyrkia. Foto: Turkish Airways Vis mer

(Dagbladet): Ikke alle flyreiser er som andre. Spør bare passasjerene på Turkish Airlines flyvning fra Conakry på Guinea til Istanbul via Ougadougou i Burkina Faso sist fredag.

MØTT MED APPLAUS: Den uvanlige fødselen om bort i ruteflyet gikk problemfritt takket være mannskapets innsats som fødselshjelpere. Den lille nyfødte jenta ble møtt med applaus. Foto: Turkis Airways
MØTT MED APPLAUS: Den uvanlige fødselen om bort i ruteflyet gikk problemfritt takket være mannskapets innsats som fødselshjelpere. Den lille nyfødte jenta ble møtt med applaus. Foto: Turkis Airways Vis mer

Med på flyet var nemlig Diaby Nafi, ei høygravid fransk-guinesisk kvinne, som strengt tatt ikke skulle vært der.

Turkish Airlines, som de fleste andre flyselskap, tillater nemlig ikke at kvinner som har passert 36 uker i svangerskapet flyr.

Nafi så imidlertid ikke høygravid ut, og ga i tillegg ingen informasjon om dette ved innsjekking og ombordstigning, opplyser flyselskapet i ettertid.

Uansett, kort tid etter avgang fra Guinea satte fødselen i gang, og besetningen måtte legge frokost-serveringen til side for å bistå som fødselshjelpere.

Alt gikk som det skulle, og Nafi fødte ei velskapt jente - som der og da fikk navnet Kadiju - 13 000 meter over bakken.

Selv den rituelle muslimske skikken med å resitere en bønn hviskende i jentas øre, ble fulgt.

Etter den heller uvanlige fødselen som ga flybesetningen et minne for livet, ble det lille jentebarnet vasket og vist fram for resten av passasjenene, som svarte med øredøvende jubel og hurrarop.

Kort etter fødselen landet flyet rutinemessig i Ougadougou der moren og den nyfødte ble overført til sykehus.

- Vi ble umiddelbart varslet av besetningen om at en fødsel var i gang i kabinen, sier pilot İrfan Kurşun Geçmez til Hurriyet Daily News.

- Vi ville landet på nærmeste flyplass om kvinnens liv hadde vært truet eller om det hadde oppstått komplikasjoner. Men ettersom alt gikk veldig fint, valgte vi å fortsette til vår opprinnelige destinasjon, sier han.