MEST DESPERATE: Newyorkere har de minst fornøyde daterne, og i Sex og Singelliv-byen svarer 45 prosent av respondentene som nylig har vært på date at de ikke er særlig begeistret for å være single. Foto: SPENCER PLATT / AFP / NTB SCANPIX
MEST DESPERATE: Newyorkere har de minst fornøyde daterne, og i Sex og Singelliv-byen svarer 45 prosent av respondentene som nylig har vært på date at de ikke er særlig begeistret for å være single. Foto: SPENCER PLATT / AFP / NTB SCANPIXVis mer

Folk er så leie av å være single at New York er kåret til verdens mest desperate by

Her er verdens beste datingbyer.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Valentinsdagen er rett rundt hjørnet, og nettstedet Timeout har spurt 11 000 personer verden over, om hvordan det går på datingfronten i deres egne hjemby.

Ut fra svarene har de kåret den byen i verden det er best å gå på date i, og svaret er kanskje ikke så overraskende. Verdens mest romantiske by er Paris.

Den franske hovedstaden får en score på 83 av 100 av innbyggere sine, og havner med det foran Melbourne og Kuala Lumpur på plass nummer to og tre.

Så planlegger du en tur med kjæresten din, kan Paris være stedet.

I en ny undersøkelse Ving har gjennomført med sitt reisepanel, svarer 70 prosent at det er kjæresten de aller helst vil dra på storbyferie med, skriver reiseselskapet i en pressemelding.

Desperate datere I Vings undersøkelse kommer det også fram at 40 prosent av oss har tenkt å dra på en storbyreise denne våren.

Blant klassikerne er det stadig flere som reiser til New York. En viktig årsak er at det de siste åra har blitt flere og rimeligere avganger fra Norge til The Big Apple.

Som Dagbladet tidligere har skrevet skal det litt til at du ikke forelsker deg i denne byen, og neste gang du skal hit kan du jo sjekke ut 15 av New Yorks mest romantiske steder.

Men vær obs. Går du på date med en newyorker, må du vite at Timeout kårer New York til verdens mest desperate by.

BESTE DATE-BY: Den franske hovedstaden får en score på 83 av 100 av sine egne innbyggere, og Paris havner med det på førsteplass foran Melbourne og Kuala Lumpur på plass nummer to og tre. Foto: COLOURBOX
BESTE DATE-BY: Den franske hovedstaden får en score på 83 av 100 av sine egne innbyggere, og Paris havner med det på førsteplass foran Melbourne og Kuala Lumpur på plass nummer to og tre. Foto: COLOURBOX Vis mer

Newyorkere er de minst fornøyde daterne, og i Sex og Singelliv-byen beskriver 45 prosent av respondentene som nylig har vært på date seg selv som «sad to be single», ergo ikke er særlig begeistret for å være single.

Bakgrunnsjekk Å møte folk i New York er relativt lett. I alle fall om du er på nett. Over hele verden med ett unntak, er internett og apper på telefonen den letteste måten å møte en potensiell partner på.

Verdens beste dateby, Paris, er unntaket. Her svarer 46 prosent at det å gå på fest, eller gå ut på byen, er den meste måten å møte en mulig date.

Det sagt, folk liker best dater de har møtt gjennom venner. 62 prosent verden over synes det. Et hederlig unntak er i New York, for her synes nesten halvparten at det er morsommere å gå på date med personer de har møtt på nett.

Nettet er for øvrig viktig i datingprosessen, og det er viktig å ha holdt stien sin ren. Over halvparten sjekker ut den kommende daten på nettet før de møtes.

Skal du på date i romantiske Paris må du i all fall regne med at du er grundig googlet. Så mange som 73 prosent av pariserne tar en bakgrunnssjekk i forkant.

Nordmenn på sjekkeren For romantiske ferier er ikke bare for kjærestepar, og nordmenn ligger ikke på latsida når det kommer til ferieflørting.

I en undersøkelse reisesøketjenesten Reisefeber gjennomførte blant sine brukere for noen år siden, kom det fram at nesten hver tredje nordmann synes det er enklere å flørte i utlandet, og fire av ti flørter aktivt når de er på utenlandsferie.

På spørsmål om hvor mange ferieflørter nordmenn hadde hatt når de først har hatt en flørt på reise, svarte 27 prosent at de bare hadde hatt én ferieflørt.

Enda flere, 41 prosent, svarte at de har hatt én til to flørter, mens 24 prosent hadde hatt fra tre til fem ferieflørter i utlandet.

Selvinnsikt Hvordan du ligger an på datefronten avhenger av om du spør deg selv eller daten din:

Hvis 10 er høyest mulige score, er 7,3 gjennomsnittet på verdensbasis i hvordan vi oppfatter oss selv på date, ifølge Timeout. Innbyggerne i LA er mest rause, og gir seg selv en åtter i snitt.

Daten derimot, er vi strengere med, og vi synes ikke daten duger til mer enn 6,5.

Kvinner fra Chicago er tøffest mot sine beilere. Chicago-menn ligger dårligst an i hele verden og scorer i snitt 5,6.

Fort gjort Vi bestemmer oss også raskt. På to-tre minutter har en god del av oss som regel avgjort om vi vil ha en date nummer to, ifølge Timeout-undersøkelsen.

I 41 prosent av tilfellene på verdensbasis, og over halvparten av datene i London, Chicago og LA, er datene ferdigvurdert på så kort tid.

En ting kan du være sikker på: Du får ikke en sjanse nummer to om du har dårlig ånde, oppfører deg dårlig, eller om du ikke likner på profilbildet du har på nettet.

Har du britisk aksent kommer du riktnok langt. 27 prosent mener dette er den heiteste aksenten på date. På andreplass kommer amerikansk aksent, med 8,7 prosent.

På tiende finner du engelsk med skandinavisk touch. 3,3 prosent på verdensbasis liker deg litt ekstra om du har en skandinavisk twist på engelsken.

Halvparten får kysse La oss si at du har hatt en hyggelig date i en eller annen storby, ett eller annet sted i verden. Det er på tide å runde av, og både du og daten er spente på hva som skal skje. 

Det finnes selvsagt også tall på utfallet i Timeout-statistikken basert på erfaringa fra datere verden rundt. For å gjøre det kort:

• 53 prosent av datene ender med et kyss.
• 40 prosent ender med en ny date.
• 28 prosent ender med at du går skuffet hjem.
• 21 prosent ender med et pinlig øyeblikk.
• 20 prosent ender med at du kler av deg.
• 15 prosent ender med vennskap.
• 12 prosent ender med et seriøst forhold.
• 10 prosent ender med «friends with benefits».

Ligge, eller ikke ligge Så, til det alle snakker om. Når kan dere ligge sammen hvis det er match?

Av de 11 000 spurte synes én av ti det er ok å vurdere sex etter første date, men på verdensbasis mener gjennomsnittet det er greit å ha sex etter date nummer 3,53.

KYSSEDATE: 53 prosent av datene ender med et kyss, ifølge nettstedet Timeout. Foto: JULIEN HEKIMIAN
KYSSEDATE: 53 prosent av datene ender med et kyss, ifølge nettstedet Timeout. Foto: JULIEN HEKIMIAN Vis mer

På date fire kan du med andre ord være rimelig sikker på at det er greit å gjøre et framstøt, og bare så det er sagt - etter seks dater må du slutte å date andre, og etter ni dater kan dere offisielt kalle dere kjærester, ifølge Timeout.

Vitenskap eller ei: I undersøkelsen fra Reisefeber viste det seg at 6 prosent av nordmennen ble kjærester eller samboere med ferieflørten, mens 6 prosent  hadde giftet seg, og 6 prosent svarte også at de både er gifte og har fått barn.