- Folk klamrer seg til et forhold som nesten ikke har livets rett fordi sexen er så bra

Par som har ofte sex, rapporterer ikke å være mer fornøyd med forholdet enn par med mer sjelden sexfrekvens. Men de oppfører seg om de er det.

ETT ASPEKT: Seksualvaneforsker Bente Træen legger vekt på at seksualitet bare er ett aspekt ved forholdet. Det er mye annet som må stemme for at sexlivet skal fungere. Foto: NTB SCANPIX
ETT ASPEKT: Seksualvaneforsker Bente Træen legger vekt på at seksualitet bare er ett aspekt ved forholdet. Det er mye annet som må stemme for at sexlivet skal fungere. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette finner en studie nylig publisert i Psychological Science.

- Vi fant at hvor ofte par har sex, har ingen innflytelse på hvorvidt de oppgir å være fornøyd med forholdet, men sex-frekvensen påvirker mer spontane, automatiske reaksjoner - magefølelsen for partneren, sier forsker Lindsey L. Hicks fra Florida State University, hovedforfatter av studien i en pressemelding.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer