Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Folkets dom er soleklar: Tesla er lesernes favoritt

Hver fjerde leser stemte på super-elbilen!

FOLKEFAVORITT: Kjell-Arne Wold med elbilen Tesla Model S, som virkelig har vunnet folkets hjerte. Hver fjerde stemme fra folkejuryen gikk i år til Tesla. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
FOLKEFAVORITT: Kjell-Arne Wold med elbilen Tesla Model S, som virkelig har vunnet folkets hjerte. Hver fjerde stemme fra folkejuryen gikk i år til Tesla. Foto: JACQUES HVISTENDAHL Vis mer

Les alt om Årets Bil her!

(DAGBLADET / AUTOFIL): Responsen for kåringen av Årets Bil i Dagbladet, Autofil og Din Side Motor har vært helt overveldende.

Elbilen Tesla Model S er den soleklare vinneren med hele 24 prosent av de totalt 125 501 stemmene.

- Dette er jo helt utrolig, er det sant? Jeg blir helt satt ut. Nyheter som dette veier virkelig opp for 12-13 timer lange arbeidsdager, sier en entusiastisk og oppglødd Kjell-Arne Wold hos Tesla Motors Norway, idet Dagbladet kan fortelle at Tesla Model S er lesernes favoritt i konkurransen om å bli Årets Bil 2014.

Ikke overrasket Juryleder i Årets Bil, Autofil-redaktør Espen Stensrud, er overhodet ikke overrasket.

- Tesla Model S har tatt markedet med storm, og er så til de grader blitt bilen mange drømmer om. Med de spesielt gode incentivordningene elbiler har i Norge, er den også blitt oppnåelig for svært mange, sier Stensrud.

FORNØYDE: Salgsgjengen hos Tesla er svært glade og entusiastiske om dagen. Salget går strykende. Fra venstre: Laila Tekia (salgsansvarlig Oslo, Skøyen), Joar Tenfjord (store manager Bergen), Andre Hansen (store manager Trondheim), Kim Daniel Sand (store manager Oslo, Alnabru), Kjell-Arne Wold (store manager Oslo, Skøyen) og Victor Langseth Leversen (salgsansvarlig Oslo, Skøyen). Foto: KNUT ARNE MARCUSSEN / AUTOFIL
FORNØYDE: Salgsgjengen hos Tesla er svært glade og entusiastiske om dagen. Salget går strykende. Fra venstre: Laila Tekia (salgsansvarlig Oslo, Skøyen), Joar Tenfjord (store manager Bergen), Andre Hansen (store manager Trondheim), Kim Daniel Sand (store manager Oslo, Alnabru), Kjell-Arne Wold (store manager Oslo, Skøyen) og Victor Langseth Leversen (salgsansvarlig Oslo, Skøyen). Foto: KNUT ARNE MARCUSSEN / AUTOFIL Vis mer

I Tesla-butikken på Skøyen er de ydmyke til folkets dom.

- Vi føler oss veldig ydmyke over at det norske folk har tatt bilen så kjært til seg. Som en ny bilprodusent og fersk aktør i det norske markedet vet vi at vi har mange utfordringer foran oss. Kundene har høye krav, og de skal vi jobbe hardt for å innfri, sier butikksjef Kjell-Arne Wold.

- Verdens beste bil - Vi mener selv at vi har laget verdens beste bil, og dette er jo en god indikasjon på at flere er enige med oss i det, smiler butikksjefen ved Teslas avdeling på Skøyen i Oslo.

- Hvilken betydning har dette for dere?

- Entusiasmen her koker! Personlig bobler det inni meg av stolthet over dette bilmerket, som jeg har jobbet for helt siden 2009. Det jobber for tida 50-60 medarbeidere for Tesla i Norge, og vi er alle veldig dedikerte, forteller Kjell-Arne Wold.

- Vi føler oss privilegert over å få jobbe her. Nyheter som dette motiverer oss til å fortsette å lage verdens beste biler og fortsatt være verdens kuleste og mest innovative bilprodusent, sier han.

Forventninger til SUV Han forteller videre at mottakelsen av Model S har vært helt enorm. Mens målet i utgangspunktet var å levere 1000 biler i år, håper de nå på å levere 2000 biler innen årets utgang.

FOLKETS DOM: Elbilen Tesla Model S er den soleklare vinneren med hele 24 prosent av de totalt 125 501 stemmene. Grafikk: KJELL ERIK BERG
FOLKETS DOM: Elbilen Tesla Model S er den soleklare vinneren med hele 24 prosent av de totalt 125 501 stemmene. Grafikk: KJELL ERIK BERG Vis mer

- Hvordan vil dere opprettholde interessen framover?

- Trykket er fortsatt stort på Model S. Nylig har vi åpnet for flere valgmuligheter, nye apper, nye funksjoner og nye varianter vurderes. Noen spekulerer i om den vil få firehjulstrekk, noe som ikke er utenkelig. Men ingenting er offisielt kunngjort, sier Wold.

- Det som er spennende, er at vi foreløpig bare har sett starten på Tesla-eventyret. SUV-en Model X som kommer i 2015, er det ikke feil å anta at vi allerede har flere hundre bestillinger på. Seinere vil det komme en mindre bil som skal konkurrere i samme klasse som BMW 3-serie.

Prisøkning - Det har kommet meldinger om sterk økning i prisen. Hva skyldes det?

- Det er USA som bestemmer prisene, og nå er den justert opp tre prosent i forhold til valutasituasjonen. Det er viktig å legge til at prisen er gått noe ned i andre markeder. Utover dette er det endret priser på utstyrspakkene, samt lagt til noe nytt, forklarer elbil-selgeren.

- Hvem er den typiske Tesla-kunden?

- Det er alle. Vi får inn kunder i alle aldrer med vidt forskjellig bakgrunn. Felles er at de alle er fornøyd etter prøvekjøring, smiler Kjell-Arne Wold.

Fascinert av superbilkrefter Etter en prøvetur med elbilen er David Bakke helt solgt.

- Jeg er en typisk tech-geek og digger denne bilen. Interiøret er kult og den digre touchscreen-skjermen er helt tullete bra. Dessuten er den så stillegående at den gir meg en fin ro, sier 28-åringen fra Oslo, som nettopp kommer fra en prøvekjøring med bilen.

Bakke sier han har satt seg godt inn i hva slags bil dette er før prøvekjøring. Presentasjonsvideoer og andre Youtube-klipp er blitt gransket i forkant.

Vil ha elbil - Hvorfor Tesla?

- Jeg er opptatt av miljøet, men trenger en bil, og jeg vil ha en elbil. Fra før har jeg en restaurert Boble fra 1973 som brukes innimellom. Med Teslaen sparer jeg penger til bensin, samtidig som den har like sterke krefter som en superbil. Ytelsene er helt klart det mest imponerende.

- Ellers er det masse plass i bilen, og den er god å kjøre, sier Bakke.

Han gleder seg også til å kunne spare penger bompenger og ikke minst tid i kø.

FRELST: David Bakke kaller seg selv en typisk tech-geek, samtidig som han er opptatt av miljøet. Han falt selvsagt pladask for Tesla S. 
Foto: KNUT ARNE MARCUSSEN
FRELST: David Bakke kaller seg selv en typisk tech-geek, samtidig som han er opptatt av miljøet. Han falt selvsagt pladask for Tesla S. Foto: KNUT ARNE MARCUSSEN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media