«Folkets sommerfavoritter» er blant testens tapere

Stem på din favoritt.

FINT TILBEHØR TIL GRILLMAT: Men sjekk fettinnholdet. Velger du en «feit» potetsalat, fordi du synes denne smaker best, så bør resten av måltidet være magrere, for eksempel rene fileter av svin og kylling, magre pølser og en frisk salat. Foto: ERIK HELGENESET
FINT TILBEHØR TIL GRILLMAT: Men sjekk fettinnholdet. Velger du en «feit» potetsalat, fordi du synes denne smaker best, så bør resten av måltidet være magrere, for eksempel rene fileter av svin og kylling, magre pølser og en frisk salat. Foto: ERIK HELGENESET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Bramat.no): Grillmat hører sommeren til. Potetsalat er et typisk tilbehør til grillmåltidet og noe mange kjøper i stedet for å lage selv. Utvalget av potetsalater er stort og det er ikke lett å vite hvilke som er de sunneste.

Potetsalat for potetelskere Potetsalat inneholder poteter og dermed en del stivelse. Innholdet av poteter i kjøpepotetsalater varierer mellom 50 til 60 %. Ønsker du å kutte ned på karbohydrater, spiser du neppe potetsalat.

Det meste av karbohydratene i potetsalater kommer nettopp fra stivelsen i potetene, men også litt fra tilsatt sukker.

Men poteter er ikke bare en kilde til karbohydrater. Poteter er en kilde til vitamin C, og andre vitaminer og mineraler.

Undersøkelser viser dessuten at poteter virker mettende.

Fete potetsalater Poteten inneholder lite fett, men i noen potetsalater er det mer enn dobbelt så mye fett som karbohydrater.

Dette fettet kommer stort sett fra soyaolje og rapsolje, men også fra eggeplommer og i noen tilfeller fra crème fraîche. Jo mer fett det er i salaten, desto flere kalorier inneholder produktet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer