Samme score som Norge:

For 23 år siden ble en million mennesker drept her. Nå er landet blant verdens ti sikreste

Hva skjedde med Rwanda?

GORILLAENS RIKE: Fjell-gorillaene er blant Rwandas store attraksjoner. Sammen med den flotte afrikanske naturen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
GORILLAENS RIKE: Fjell-gorillaene er blant Rwandas store attraksjoner. Sammen med den flotte afrikanske naturen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I løpet av 100 grusomme dager våren og sommeren 1994 ble minst 800 000 - de fleste anslag sier over en million - mennesker drept i det som raskt fikk betegnelsen «Folkemordet i Rwanda».

Konflikten mellom tutsiene og hutuene endte i grusomme nedslaktinger og en bestialitet en nesten ikke skulle tro var mulig i moderne tid.

Når dette lille og naturskjønne landet nå dukker opp som et av verdens ti sikreste å reise rundt i, kan en saktens lure på hva som har skjedd.

I sin årlige The Travel & Tourism Competitiveness Report er blant annet sikkerheten for de reisende i en nasjon et av parameterne som blir undersøkt.

Her plasseres Rwanda på en niendeplass, med samme score som Norge (7.plass).

Blomstrende utvikling

- Turismen i Rwanda har hatt en blomstrende utvikling i årene som er gått etter folkemordet i 1994 og har passert tradisjonelle eksportvarer som kaffe og te som den viktigste kilden til utenlandsk valuta. Antallet turister ble doblet fra 660.000 i 2010 til 1,3 millioner i 2015. De fleste kommer fra USA, India, Storbritannia, Belgia og Tyskland. Valutainntektene fra turismen ble også doblet, fra 200 til 400 millioner USD, opplyser ambassaderåd Robert Hovde ved Norges ambassade i Kampala. Ambassaden i Uganda betjener også Rwanda.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer