For 31 000 kroner får du sminkebord på rommet på flyet mellom Oslo og Dubai

Du blir henta i limousin med sjåfør i dress på døra hjemme.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dinside): Førsteklasse er ikke hverdagskost fra norske flyplasser. Businessklasse er det mest ekstravagante du inntil nå har kunnet flotte deg med fra norske lufthavner.

Emirates startet denne uka flyvninger fra Oslo Lufthavn Gardermoen, og tilbyr som eneste flyselskap førsteklasse allerede fra OSL - og det helt hjemmefra.

For med i førsteklassebilletten inngår også en henteservice med limousin.

Bor du innenfor en radius på 60 kilometer fra Norges hovedflyplass, kan du bli plukket opp hjemme av en litt bedre drosjetjeneste enn en vanlig taxi - med sjåfør i dress og slips.

I videoen i denne saken kan du få en prøvesmak på det hele.

Boeing 777 Emirates nye rute går fra Oslo til Dubai, og skal betjenes av en Boeing 777-300 ER. Med Dubai som mellomlanding, kan du komme deg videre til veldig mange andre steder i verden, blant annet 49 destinasjoner i Østen.

Derfra kan du også komme deg over på et av selskapets flaggskip: Airbus A380, hvor du virkelig kan leve ut luksusdrømmen i lufta.

NY RUTE: Emirates åpnet ny rute fra Oslo Lufthavn Gardermoen 2. september. Der kan du fly førsteklasse fra Oslo-Dubai, og derfra kan du fly videre. Foto: PER ERVLAND
FØRSTLASSE Slik kan du ha det om du har 31 000 kroner å bruke på flyturen. Foto: PER ERVLAND
ØNSKER VELKOMMEN: Velkommen til førsteklasse på Emirates. Foto: PER ERVLAND
EGEN MENY: Førsteklasse får servert mat fra egen meny. Foto: PER ERVLAND
UNDERHOLDNING: Egen minibar og egen pad. Foto: PER ERVLAND
FOR VANLIGE FOLK: Økonomiklasse. Foto: PER ERVLAND
BUSINESSKLASSE: Om du har 10 000 ekstra å bruke, rykker du opp fra økonomi- til businessklasse. Foto: PER ERVLAND
ÅTTE PLASSER: Det er åtte førsteklasseseter om bord Boeing 777-300ER, som flyr på OSL. Foto: PER ERVLAND
KOMFORT: Det mangler ikke så mye på førsteklasse. Foto: PER ERVLAND
EGET ROM: Skyvedørene kan du dra igjen så er du helt skjermet. Betjenes med en knapp på siden av stolen. Foto: PER ERVLAND
SOV DEG FRAM: Her kan du ligge rett ut. Foto: PER ERVLAND

Mens luksusen i Boeing 777-300ER «begrenser seg til» komfortable avlukker - eller suiter - med skyvedører, får du i tillegg tilgang på spa, dusj og mingleområder ombord A380.

Sminkebord Som du kan se av bildene og videoen, er det mye som inngår i førsteklasseopplevelsen: Du kan bli fraktet til og fra flyplassene av limousinservice, du får benytte deg av fasttrack på flyplassene, du får tilgang til loungene og du får tilgang til en mer omfattende meny.

Du får selvsagt bedre plass med store, komfortable seter du kan legge helt ned, underholdningssystemer, sminkebord, og du får din helt egen minibar.

Det beste må vel imidlertid være skyvedørene. Du kan nemlig stenge igjen ditt eget avlukke - og virkelig få ro fra omverdenen.

Dyr luksus Men smaker det, så koster det også.

Mens du kan fly tur-retur Oslo-Dubai på økonomiklasse hos Emirates for 3597 kroner, koster den samme turen deg 30 928 kroner på førsteklasse.

Dette er priser i oktober.

Til sammenligning koster businessklasse 13 903 kroner, og er du ikke veldig storforlangende, vil nok det holde for de fleste. Også her får du nemlig seter du kan legge helt ned som en seng, og rikelig med plass og underholdning.

Norwegian flyr også på strekningen Oslo-Dubai. På de samme datoene som priseksemplene for Emirates, 1. til 8. oktober, koster det 2179 kroner å fly med Norwegian. Da må du imidlertid mellomlande på returen.

Noe for Ola Nordmann? Da Dinside var på Oslo Lufthavn og overvar åpningen av den nye ruten og fikk se på luksusen om bord, var det mange som stilte spørsmål til hvorvidt førsteklasse er noe som nordmenn vil kjøpe.

- Det er første gang vi har dette tilbudet her i Norge, så dette er helt nytt for oss, men vi skal prøve å bli vant til det, sier Dag Falk-Petersen, konsernsjef i Avinor.

- Det skal bli spennende å se hvordan dette blir mottatt hos nordmenn, men jeg håper noen får mulighet til å prøve det, fortsetter han.

- Det er ingen fare, du blir avhengig av det, ler administrerende visepresident Thierry Antinori i Emirates, og fortsetter med å si at de skal gjøre sitt for å gjøre dette til et attraktivt tilbud.

Om bord i flyet som vil gå fra OSL er det åtte førsteklasseplasser, 42 businessklasseplasser og 310 økonomiklasseseter.

- Stor interesse - Det er rimelig ambisiøst å komme med et slikt produkt som vi kommer med, men vi ser at det har veldig stor interesse fra markedet, sier Terje Grue, administrerende direktør for Emirates Norge.

- Hvis vi ser isolert på kabinfaktor i de forskjellige klassene, så må vi huske at det er åtte plasser på første klasse og 310 plasser på økonomiklasse, så det er lett å oppnå en høy kabinfaktor på første klasse, fortsetter Grue.

Han melder om fulle førsteklasser de nærmeste dagene.

- Med dette produktet åpner det seg en mulighet for de som bare har reist førsteklasse fra andre destinasjoner tidligere. Nå kan de også gjøre det herfra, sier Grue.

IKKE AKKURAT RYAN AIR: Sminkebord og underholdning. Foto: PER ERVLAND
IKKE AKKURAT RYAN AIR: Sminkebord og underholdning. Foto: PER ERVLAND Vis mer

Han forteller at det kan være reisearrangører som baker inn selskapets førsteklasse i mer luksuriøse pakker, samt for forretningsreisende som ønsker dette på sine reiser.

Ifølge Grue kan dette også åpne et marked der ute som tidligere ikke har vurdert Norge som destinasjon fordi reiseproduktet ikke har vært tilfredsstillende.