Du leser nå Dagbladet Pluss

For 350 kroner forventer vi mer. Se hvilken vin du bør kjøpe denne uka

Châteauneuf-du-Pape er uten tvil den mest berømte vinregionen i Rhône-dalen sørøst i Frankrike.

VARMESTEINER: Vindruemarkene i Châteauneuf-du-Pape er dekket av rullesteiner - galets, som hjelper jorda å holde på
varmen og gir druene optimal modning. FOTO: NTB SCANPIX
VARMESTEINER: Vindruemarkene i Châteauneuf-du-Pape er dekket av rullesteiner - galets, som hjelper jorda å holde på varmen og gir druene optimal modning. FOTO: NTB SCANPIXVis mer

Châteauneuf-du-Pape, som betyr «Pavens nye slott», ruver over vinmarkene i regionen, selv om det nå bare er ruiner igjen av det en gang så majestetiske bygget.

Châteauneufs viner begynte sin historie som en eksportartikkel til vinområder som Burgund for å gi mer fylde og alkohol til de ofte lette alkoholsvake vinene på den tiden. I den seinere tid har området omsider kunnet stå på egne bein og utviklet et renommé for kvalitet.

Særegenhet

En av særegenhetene ved Châteauneuf-du-Pape er antallet druer som er tillatt å bruke. I den opprinnelige lovgivningen var det tillatt å bruke ti forskjellige varianter som seinere økte til tretten. Fra og med 2009 er det tillatt å bruke hele atten forskjellige druetyper ettersom flere av de ulike fargevariantene av druene nå er skilt ut som egne druetyper. (For eksempel grenache blanc, gris og rouge som nå er regnet som tre forskjellige varianter.)

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.